Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 6 valittua: Sohvaperunat jälleen kommentoimassa televisiotarjontaa

Sohvaperunat
Sohvaperunat Yle TV2:lla perjantaisin klo 21 alkaen 12.2. Sohvaperunat sohvaperunat

MAANANTAI 8.2.

Historia: Ku Klux Klan ja USA
Historia: Ku Klux Klan ja USA historia: ku klux klan ja usa

Historia: Ku Klux Klan ja USA
Yle TV1 klo 19.00

(Klansville U.S.A)Yhdysvaltojen kansalaisoikeus-liikkeen noustessa 1960-luvulla myös Ku Klux Klan koki jälleensyntymän erityisesti Pohjois-Carolinassa, jossa tämä rasistinen järjestö sai ennennäkemättömän suosion.Kuvassa Ku Klux Klan -kulkue Pohjois-Carolinassa. Yle Areena 30 pv. Elävä arkisto: Ku Klux Klanin vaiheet kuuluivat myös sen rasistisessa musiikissa
Dokumenttiprojekti:Netizen Mo
Dokumenttiprojekti:Netizen Mo dokumenttiprojekti:netizen mo

Dokumenttiprojekti:Netizen Mo (S)
Yle TV1 klo 21.30

Seurantadokumentti Suomessa asuvasta Mosta, josta tuli muslimi-internet-kuningas. Kaikki romahti ja edessä oli paluu kotimaahan, sotilasvaltaan siirtyneeseen Egyptiin. Ohjaus Mohammed el Aboudi. Tuotanto Helsinki-fillmi Oy. Kuvassa: Isä ja Mohamed el-Fatatry. HD. Yle Areena 30 pv.

TIISTAI 9.2.

Westwijkin arvoitus
Westwijkin arvoitus westwijkin arvoitus

Westwijkin arvoitus (7)
Yle Fem klo 18.30
Uusi hollantilainen lastensarja

(The Westwick Four) Osa 1/10. Westwijk on hollantilainen turistien suosima pikkukaupunki, ja siellä kesän tärkein tapahtuma on suositun Bo Montin konsertti. Chris ja hänen ystävänsä Jack ja Tessa ovat onnistuneet pääsemään ulkoareenalle, mutta konserttia ei kuulla, sillä Bo Monti on kadonnut. Chris ystävineen päättää selvittää, mitä oikein tapahtui. Kuvassa vasemmalta Tessa (Fleur van der Zon), Chris (Floor Blommestijn) ja Jack (Stefan Perrier). Yle Areena 30 pv. svenska.yle.fi/hajbo

KESKIVIIKKO 10.2.

Prisma: Ihmisen universumi
Prisma: Ihmisen universumi prisma: ihmisen universumi

Prisma: Ihmisen universumi
Yle TV1 klo 19.00
Uusi sarja

Osa 1/5. Luolamiehestä avaruusmieheksi. Professori Brian Cox kertoo, millainen rooli avaruudella oli ihmiskunnan sivilisaation ja aivojemme kehityksessä aina pisteeseen, jossa lähdimme avaruuteen. Kuvassa tyttö Djiboutissa. Tuotanto BBC. Yle Areena 7 pv.

TORSTAI 11.2.

Hercule Poirot
Hercule Poirot hercule poirot

Hercule Poirot (12)
Yle TV1 klo 17.10

(Agatha Christie's Poirot, S1-3, S5) Poirot'n ystävien hemmottelu jatkuu. Nyt esitettävistä vuoden 1989-93 jaksoista alkoi näyttelijä David Suchet’n unohtumaton taival Poirot´n roolissa. Agatha Christien luoma hahmo ratkoo murhamysteerejä vajaan tunnin mittaisissa jaksoissa apunaan uskollinen ystävänsä kapteeni Hastings (Hugh Fraser). Yle Areena 30 pv. Lue lisää
Jääkiekon Euro Hockey Tour: SWE - FIN
Jääkiekon Euro Hockey Tour: SWE - FIN Kuva: ©Tomi Hänninen jääkiekon euro hockey tour: swe - fin

Jääkiekon Euro Hockey Tour: SWE - FIN
Yle TV2 klo 19.30

Yle seuraa keväällä tiiviisti Leijonia ja näyttää A-maajoukkueen pelit suorana eli välineissä.
Nyt 11.-13.2. on vuorossa Ruotsi - Suomi -ottelut Örebrossa, Ruotsissa. Ottelut selostavat Niki Juusela ja Matti Härkönen, studioisäntinä mm. Riku Salminen ja Tapio Suominen. (Kuva: Tomi Hänninen)
Ulkolinja: Vapaakauppasopimuksen vaarat
Ulkolinja: Vapaakauppasopimuksen vaarat ulkolinja: vapaakauppasopimuksen vaarat

Ulkolinja: Vapaakauppasopimuksen vaarat
Yle TV1 klo 22.00

(Backlight: TTIP Might is Right) Euroopan ja Yhdysvaltojen välille halutaan solmia vapaa-kauppasopimus TTIP. Vastaavalla NAFTA -sopimuksella on ollut yllättäviä seurauksia: mm. postilokeroyritykset ovat sopimukseen vedoten haastaneet valtioita oikeuteen. Yle Areena 30 pv. Elävä arkisto: NAFTA ei nostanut Meksikoa ensimmäisen maailman maaksi.

PERJANTAI 12.2.

Tanskalaisia DDR:ssä
Tanskalaisia DDR:ssä tanskalaisia ddr:ssä

Tanskalaisia DDR:ssä
Yle Fem klo 18.30
Uusi sarja

Osa 1/4: Lapsuus muurin takana. Millaista oli kasvaa ja käydä koulua rautaesiripun takana? Pieni ryhmä tanskalaisia kommunisteja eli perheineen DDR:ssä. Aud Wilken, Pierre Blumensaadt ja Adam Jørgensen kertovat kokemuksistaan. Aud Wilken (kuvassa) asui DDR:ssä vuosina 1965 - 1974. Suomenkielinen tekstitys. HD. Elävä arkisto: DDR – maa joka hävisi
Sohvaperunat
Sohvaperunat sohvaperunat

Sohvaperunat
Yle TV2 klo 21.00
Uudet jaksot

Kulttisuosion saavuttanut dokumentaarinen viihdeohjelma Sohvaperunat jatkuu toisella kaudella! Sarjassa olohuoneeseen asennetulla kameralla seurataan suomalaisia perheitä ja kaveriporukoita katsomassa kotisohvallaan kuluneen viikon puhuttelevimpia televisio-ohjelmia. Uudella kaudella nähdään jo viime kaudelta tuttuja suosikkihenkilöitä että uusia porukoita Etelä-Suomesta Lappiin asti. Mitä ohjelmia rakastetaan ja mitä vihataan, kuka esiintyjä saa eniten reaktioita ja mitkä ohjelmat koukuttavat? Ohjelma perustuu All3Median formaattiin Gogglebox. Kuvassa Aamos, Ville, Laura, Aleksi ja Arttu. Katso edellisen tuotantokauden jaksoja Yle Areenasta

Radioateljee esittää: Kun maisema muuttuu - Islanti
Yle Radio 1 klo 22.05

Matka Islantiin, Ultima Thuleen, mielen tuliperäiselle alueelle. Runojen matkassa kuljetaan viikon verran ja tutustutaan niin reykjavikilaiseen hautausmaahan kuin kirjatanssiaisiin. Eikä Islanti olisi Islanti, ellei Björk pyörähtäisi tekemässä taikojaan ja musta huumori kukkisi sitkeästi kovimmassakin pohjoistuulessa. Käsikirjoitus Vilja-Tuulia Huotarinen. Ohjaus Hanna Huhtamäki, joka on myös tehnyt äänimaisema-musiikin yhdessä Tapani Rinteen kanssa. Kertojana Elsa Saisio.

LAUANTAI 13.2.

SM-viikko
SM-viikko sm-viikko

SM-viikko
Yle TV2 klo 11.00 ja 19.20

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä urheilun suurtapahtuma, SM-viikko, kerää usean eri lajin Suomen mestaruuskamppailut Tampereelle 12.-14.2. SM-kullat jaetaan mm. ultimatessa, jousiammunnassa, kriketissä, x-trialissa ja shakissa.Yle näyttää lauantaina ja sunnuntaina suorana lähetyksenä 13 lajin ratkaisuhetket sekä haastatteluja ja tunnelmia eri lajien ympäriltä. Selostajina Mikko Hannula ja Matti Härkönen. Studiossa vieraita jututtavat Kristiina Kekäläinen ja Sinikka Rajamäki.Lue lisää ja tutustu tapahtumaan SM-viikon nettisivuilla
UMK
UMK umk 16

UMK
Yle TV2 klo 21.00
Toinen karsinta

Uuden Musiikin Kilpailun toisessa karsinnassa Euroviisuedustajan paikkaa tavoittelevat seuraavat esiintyjät: Annica & Kimmo, Attention 2, Cristal Snow, Mikael Saari, Rafaela Truda ja Ylona. Suoria livelähetyksiä juontavat Krista Siegfrids ja Roope Salminen. Jälkimodulointia johtaa Rakel Liekki vaihtuvien vieraiden kanssa. Kolmas karsinta järjestetään lauantaina 20.2. ja jännittävä finaali 27.2. klo 21 alkaen. Katso kilpailijoiden biisit, musiikkivideot ja esittelyt osoitteesta yle.fi/umk. Viisukarsittujen valioita kautta aikain Elävässä arkistossa
Ylikomisario Banks
Ylikomisario Banks Kuva: © LEFT BANK PICTURES (DCI BANKS) LIMITED 2014 ylikomisario banks

Ylikomisario Banks
Yle TV1 klo 22.00
Neljäs kausi alkaa

Osa 1/3. Ylikomisario Banks jatkaa neljännen kauden jaksoissa, jotka esitetään meillä koko illan versioina. Elävänä haudatun naisen tapaus herättää voimakkaita tunteita, ja moni Banksin tiimin jäsenistä joutuu tiukan paikan eteen. Banksia itseään kohtaa suuri menetys. Kuvassa Annie Cabot (Andrea Lowe, vas.), Alan Banks (Stephen Tompkinson) ja Helen Morton (Caroline Catz). HD. Yle Areena 7 pv.

SUNNUNTAI 14.2.

Galaxi Play
Galaxi Play galaxi play

Galaxi Play
Yle TV2 klo 09.01
Uusi sarja alkaa

Galaxi Playn tavoitteena on osallistuttaa lapset ohjelman tekemiseen. Playssa on kerran kuussa vaihtuvat teemat; Hikisankareissa Visa ja Turska (kuvassa) haastavat alakoululaiset mukaan kehittämään liikunnallisia välitunteja. Villien Toiveiden Virastossa toteutetaan katsojien haaveita. Mun TOP 3 -osiossa tunnettu henkilö paljastaa kolme itselleen rakasta asiaa, jotka mahdollistavat hänen menestyksensä. Mukana myös mm. Törmäyskurssin sketsejä, Nettimimmin nettiosuus, Kaikki kuvaa -työpajaelokuva jne. Eli monta erilaista sisältöä, joista koostuu monipuolinen ja rikas sisältö. Yle Areena 182 vrk
Kuuntelijan toiveuusinta: Kuin yhtä perhettä
Kuuntelijan toiveuusinta: Kuin yhtä perhettä kuuntelijan toiveuusinta: kuin yhtä perhettä

Kuuntelijan toiveuusinta: Kuin yhtä perhettä
Yle Radio 1 klo 15.00

Entinen majakanvartija saapuu tyttärensä kanssa saareen, jossa hän aikoinaan työskenteli. Vanhat näkymät ja tyttären kysymykset herättävät majakanvartijassa eloon 46 vuoden takaiset tapahtumat Pohjanlahdella. Joni Skiftesvikin Radioteatterille kirjoittama kuunnelma voitti Sokeain kuunnelmapalkinnon vuonna 2001 ja kuullaan nyt kuuntelijan toivomana uusintana. Ohjaus: Ilkka Toiviainen. Rooleissa mm. Risto Aaltonen, Esko Nikkari ja Erja Manto, Aarre Karen ja Arto Järvelä. Uusitaan ma 15.2. klo 19.03.
Rockin klassikkolevyt: The River
Rockin klassikkolevyt: The River rockin klassikkolevyt: the river

Rockin klassikkolevyt: The River
Yle Teema klo 21.00
Ensi-esitys

(The Ties That Bind: The River) Tässä intiimissä dokumentissa Springsteen kertoo ohjaaja Tom Zimnyn jututtamana kotioloissaan siitä, miten vuonna 1980 julkaistu levy, The River, syntyi, mitä hän sillä halusi ilmaista ja miten hän tuntee onnistuneensa. Springsteen myös esittää puutarhassaan akustisesti useita levyn biisejä, mm. kappaleet Hungry Heart ja The River. Tarinoiden tukena on satakunta hiljattain löydettyä valokuvaa levyn syntyajoilta, kotielokuvia sekä harjoitus- ja konserttikuvia E Street Bandin kanssa. Tuotanto HBO USA, 2015. Ei Areena-oikeuksia.

Dokumentin jälkeen klo 22.00 nähdään Teemalla kooste Bruce Springsteenin ja E Street Bandin The River-kiertueen legendaarisesta konsertista Arizonan yliopistolla Tempessä marraskuussa 1980. Kyseistä konserttia pidetään edelleen yhtenä Pomon hienoimmista esiintymisistä. Ei Areena-oikeuksia.

Yle Elävä arkisto:Valentinen päivän juhlallisuuksia
Yle Elävä arkisto:Valentinen päivän juhlallisuuksia yle elävä arkisto:valentinen päivän juhlallisuuksia

Yle Elävä arkisto:Valentinen päivän juhlallisuuksia
Vaikka ystävänpäivä merkittiin Suomen kalenteriin vasta vuonna 1987, on Valentinen päivän juhlallisuuksia vietetty jo paljon aikaisemmin.Elävän arkiston videoleikkeet 1960-luvulta näyttävät ystävänpäivän juhlan eli Valentine-juhlan tunnelmia Helsingistä. Järjestäjänä toimi kansainvälisen järjestön Beta Signa Phin Suomen osasto.

Lista on koottu 21.1. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua