Hyppää pääsisältöön

Dokumentaarisuus voitti Shortdoxissa

Shortdox -kilpailun parhaat Roope Mäenpää, voittaja Tiina Miinalainen ja Iines Korhonen
Shortdox -kilpailun kolme parasta Roope Mäenpää, voittaja Tiina Miinalainen ja Iines Korhonen. Shortdox -kilpailun parhaat Roope Mäenpää, voittaja Tiina Miinalainen ja Iines Korhonen Kuva: Ilmari Fabritius shortdox

Shortdox-kilpailun ensimmäisen palkinnon voitti Tiina Miinalaisen lyhytdokumentti Pikku Prinsessani. Shortdox-tuomaristo Ulrika Bengts, Katarina Blomqvist ja Henri Pulkkinen pitivät teosta ansiokkaana dokumentaarisuuden takia. Ohjelma tarttuu tärkeään aiheeseen rohkeasti, raikkaasti ja onnistuneella pelkistetyllä ilmaisulla. Tuomaristo korosti puheenvuoroissaan nimenomaan dokumentaarisuuden ja autenttisuuden merkitystä.

Tiina Miinalainen opiskelee crossmediaa Laajasalon opistossa. ” Vähän oli siistii tämä voitto”, kuului kommentti. ”Halusin tarttua itselleni tärkeään aiheeseen äitiyteen ja ravistella siihen liittyviä tabuja. Tämä rohkaisee ja kannustaa tekemään lisää radiodokumentteja.”

Kilpailussa jaettiin kaksi samanarvoista kunniamainintaa. Toisen niistä sai Iines Korhosen audioruno Seinät. Se käsittelee ahdistuneen ihmisen mielenmaisemaa. Roope Mäenpään Status käsittelee modernia viestintää sen raadollisimmassa ilmenemismuodossa.

Pikku prinsessani, Seinät ja Status osallistuvat huhtikuun alussa pohjoismaiseen shortdox-loppukilpailuun Kööpenhaminassa.

Kuuntele täältä kaikki 10 finalistia