Hyppää pääsisältöön

Emma Gaalan kiinnostavin kategoria on tänä vuonna hip hop – näin Paperi T ja Mikael Gabriel kommentoivat

Emma Gaalan hip hop -kategoria on erityisen mielenkiintoinen ja tiukka tänä vuonna.

Paperi T // Kuva: Toni Laaksonen

Emma Gaalan hip hop -pystistä kisaavat Cheek, JVG, Elastinen, Mikael Gabriel ja Paperi T viime vuonna ilmestyneillä levyillään. Paperi T on porukan ainut debytantti. Hänen 17. huhtikuuta julkaistu esikoisalbuminsa ylitti kaikki odotukset.

- Tässä sarjassa ovat suosittuja isoja artisteja kaikki muut. Kyllähän mä olen tässä altavastaaja, mutta ehkä sellaistakin tarvitaan. Ei mulla ole ainakaan mitenkään nihkeät fiilikset, Paperi T kommentoi YleX:lle.

Oikeastaan kaikki muut ehdokkaat menevät sujuvasti bilerap-kategoriaan, kun taas Paperi T:n Malarian pelko edustaa vakavampaa näkökulmaa räppiin.

- Hyvä, että siellä on joku pilaamassa bileet, ettei ole liian hauskaa, muusikko sanoo.

Paperi T on hip hop -kategorian lisäksi ehdolla myös Vuoden tulokkaaksi. Samassa sarjassa on edustettuna monipuolinen kattaus erilaisia genrejä. Räppärin lisäksi ehdolla ovat Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Roope Salminen & Koirat, Tiisu ja Waltteri Torikka.

- Juuri tulokkaat muuttavat suomalaista musiikkiskeneä ja päivittävät sitä. Tulokasgenressä olen oikein mielelläni. Kaikki uudet näkökulmat ja soundit kiinnostavat mua, Paperi T sanoo.

Uutisoimme aiemmin, että muiden kategorioiden sijaan rock-genrestä ei löydy Santa Cruzin lisäksi muita nuoria tai uusia nimiä. Myös Paperi T on huomannut ilmiön.

- En tiedä, vaivaako rockia joku. Kapina on kai muuttunut keski-iäksi. Musiikissa asiat menevät sykleittäin. Vaikka just nyt rap on ollut tosi suosittu ja kiinnostava genre, niin ei se tarkoita sitä, etteivätkö muutaman vuoden päästä asiat voisi olla ihan toisin päin. Mulla on uskoa siihen, että uutta musiikkia tehdään ihan kaikissa genreissä.

Mikael Gabriel Emma Gaalan tiedotustilaisuudessa. // Kuva: Rimma Lillemägi

Paperi T:n tavoin hip hop -kategoriassa ehdolla oleva Mikael Gabriel näkee asian hieman eri tavalla.

- Hip hop on aika lailla syrjäyttänyt kaiken muun. Urbaani musiikki on se juttu. Ei se enää mikään muoti-ilmiö ole. En tiedä, onko se ihmisten mielestä vaan niin coolia vai niin helppoa kuunneltavaa, Mikael Gabriel pohtii YleX:lle.

MG edustaa hip hop -kategoriassa amerikkalaistyyppistä lähestymistapaa räppibiiffeillään ja hittifiiteillään. Gabriel ottaa fiitit tosissaan.

- Lähden aina sillä kulmalla, että haluan voittaa sen, kenen kanssa teen biisin olemalla parempi. Silloin molemmat tekevät parasta mahdollista, kun se on vähän kuin battle.

Vuoden 2016 Emma Gaala järjestetään 11. maaliskuuta Espoossa.

Lue myös:

Suomirockin hiusraja pakenee: Santa Cruz ainoa nuori edustaja Emma Gaalan rock-kategoriassa

Nyt on tähdet kohdallaan – Roope Salminen & Koirat Emma-ehdokkaaksi sääntömuutoksen takia

Tässä ovat Emma Gaalan ehdokkaat – YleX:n Kesäkumibiisi mukana