Hyppää pääsisältöön

Pitkän liiton salaisuus: pikaruokaa ja tekstareita töihin

Lapsiperhe-elämä vie ja kovaa. Vauhdissa unohtuu helposti pitää huolta niin omasta itsestä kuin siitä toisesta aikuisesta siinä vierellä. Mira-Marie ja Akseli Syyrakin 20-vuotiseen yhteiseen taipaleeseen on mahtunut kaikenlaista. Lukion ensimmäisellä luokalla toisiinsa rakastunut pari on vaikeimpina hetkinään joutunut jopa miettimään eroa. Rakkaus on kuitenkin kestänyt yli kiireisimpienkin pikkulapsivuosien - niillä paljon puhutuilla pienillä teoilla arjessa. Maanantain 25.1. Marja Hintikka Livessä nähdään, kuinka Mira-Marie yllättää Akselin pariskunnan 10. hääpäivänä.

Mira-Mariella ja Akselilla on kaksi alle viisivuotiasta lasta, joita Mira-Marie hoitaa kotona Nastolassa. Akseli painaa pitkää päivää töissä Vantaalla ja ehtii kotiin juuri ennen lasten nukkumaanmenoa. Molemmat aikuiset ovat kohdatessaan rättiväsyneitä ja romantiikka voi olla yhteisistä hetkistä hyvinkin kaukana.

– Välillä toinen ottaa suorastaan pattiin. Sitä miettii, että miten se oikein on mahdollista, että toinen ei tajua minua, kun ollaan oltu yhdessä 20 vuotta, nauraa Mira-Marie. Akseli myöntää myös, että aina ei ole ollut helppoa, mutta viime aikoina pariskunta on oppinut hoitamaan suhdettaan varastamalla pieniä kahdenkeskisiä hetkiä arjessa.

– Me yritetään käydä säännöllisesti yhdessä syömässä - vaikka Mäkkärissä. Se on pikku juttu, mutta kuitenkin niin iso, tietää Akseli.

– Ei sitä tarvii mitään niin kovin ihmeellistä. Hipaisut, tekstarit töihin - niillä varmistetaan, ettei se yhteys arjessa katkea.

Perhe-elämästään bloggaavan Mira-Marien mielestä ihmiset odottavat nykyään parisuhteelta täydellisyyttä, jota on mahdotonta pitää yllä.

– Täydellisyyden voi saada muutamaksi vuodeksi, mutta ei pysyvästi. Pitkä avioliitto vaatii jatkuvaa työn tekemistä ja toisen hyväksymistä sellaisena kuin se on - ärsyttävänäkin.

MHL yllättää

Lisää ohjelmasta

poika suojalaseissa
poika suojalaseissa Kuva: freeimages.com/Kriss Szkurlatowski marja hintikka live
Lasten suojelu
Lasten suojelu Kuva: Freeimages marja hintikka live
Lenore Skenazy
Lenore Skenazy Kuva: Lenore Skenazy usa
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.