Hyppää pääsisältöön

Tämä kaikki tiedetään seuraavasta Star Wars -seikkailusta – uusi ohjaaja saattaa viedä Episodi VIII:n outoon suuntaan

Jutussa spekuloidaan tulevalla Star Wars -elokuvalla sekä kerrotaan paljastuksia The Force Awakensista.

Lucasfilm

The Force Awakens -elokuvan ensi-illasta on kulunut vasta runsas kuukausi, mutta innokkaimmat fanit janoavat jo lisätietoja seuraavasta Star Wars -seikkailusta. Juonipaljastukset ja vuodot halutaan varmasti pitää Disneyllä minimissään aina kahdeksannen Star Wars -leffan ensi-iltaan asti, mutta jotain tiedetään jo nyt.

Ensi-iltaa lykätään

Ensinnäkin ensi-ilta: kärsivällisyys on valttia, sillä Disney ilmoitti tällä viikolla viivyttävänsä Episodi VIII:n julkaisua useilla kuukausilla. Alun perin elokuvan piti saapua ensi-iltaan keväällä 2017, mutta elokuva tuodaankin teattereihin vasta joulun alla samana vuonna.

Keskeiset näyttelijät mukana

Disney on kertonut, että mukana olisi koko The Force Awakensin keskeinen näyttelijäkaarti. Selvää onkin, että erityisesti Reyn (Daisy Ridley) sekä Finnin (John Boyega) tarinat jäivät tuoreessa leffassa hyvin auki. Myös hyvän ja pahan välillä häilyneen Kylo Renin (Adam Driver) valinnoista janotaan lisätietoja.

Lue myös: Star Warsit ovat hyviä, kun ne ovat feministisiä – niin myös The Force Awakens

Onko Han Solo mukana?

Kenraali Leia (Carrie Fisher) ja Han Solo (Harrison Ford) The Force Awakensissa. // Kuva: Lucasfilm

Epäselvää sen sijaan on, tarkoittaako Disneyn ilmoitus myös Harrison Fordin hahmon Han Solon olevan elokuvassa mukana. Kylo Ren murhasi isänsä Han Solon The Force Awakensin huipennukseksi – toisaalta etiäisiä kuolleista hahmoista on nähty Star Warseissa ennenkin.

Phasman rooli kasvaa

The Force Awakensissa nähtiin melko pienessä Stormtrooper-pahiksen roolissa kapteeni Phasma, jota näyttelee Game of Thronesista tuttu Gwendoline Christie. Tiettävästi seuraavassa elokuvassa Phasman rooli on jo tärkeämpi, ja hahmon merkitys kasvaa elokuva elokuvalta. Siinä missä Kylo Ren tasapainoilee ja kipuilee valon ja pimeyden välillä, kapteeni Phasma pysyy pahiksena.

Lue myös: Star Wars -kuume nousee – arvuutteluiden polttopisteessä on salaperäinen kapteeni Phasma

Star Wars -kuume nousee – arvuutteluiden polttopisteessä on salaperäinen kapteeni Phasma

Kuvaukset starttaavat pian

Episodi VIII:stä tihkuneista tiedoista uutisoineen CNN:n mukaan elokuvan kuvaukset alkavat helmikuussa. Käsikirjoitus on jo valmiina, ollut ilmeisesti jo hyvän aikaa, joskin sitä saatetaan vielä muokata.

Joitain kuvauksia on tiettävästi jo tehty irlantilaisella saarella, jolla kuvattiin myös The Force Awakensin loppukohtaus, jossa Rey ojentaa Luke Skywalkerille (Mark Hamill) valomiekkaa. Seuraavan elokuvan odotetaan paljastavan lisätietoja ainakin siitä, minkälainen yhteys Reyn ja Luken välillä vallitsee. Monet ovat veikanneet, että Rey voisi olla Luken tai tämän opettajan Obi-Wan Kenobin tytär.

Ohjaaja vaihtuu

J. J. Abrams ohjasi The Force Awakensin valtavien paineiden alaisena mutta on saanut paljon kehuja työstään. Abrams astuu nyt sivuun. Seuraavan seikkailun ohjaa Rian Johnson, joka on ohjannut muun muassa Breaking Bad -tv-sarjaa sekä scifi-leffa Looperin.

Sävy synkempi – ja oudompi?

Uuden Star Wars -elokuvatrilogian toisesta osasta odotetaan sävyltään synkempää kuin The Force Awakensista – mutta mahdollisesti myös oudompaa.

- Rian Johnson on ystäväni, hän aikoo tehdä jotain outoa, Star Wars -tuottaja Lawrence Kasdan sanoi Los Angeles Timesin mukaan:

- Jos olette nähneet Rianin työtä, tiedätte, ettei siitä tule mitään sellaista, mitä on aiemmin nähty Star Wars -saagassa.

Ensin luvassa toinen Star Wars -tarina

Helpotuksena faneille elokuvateattereihin saapuu yksi Star Wars -seikkailu jo ennen Episodi VIII:ta. Tämän vuoden joulukuussa nähtävä Rogue One kertoo itsenäistä tarinaa ajalta ennen alkuperäisen Tähtien Sodan (1977) tapahtumia. Reyn, Finnin, Luken ja Leian seikkailuuun ei tässä elokuvassa uppouduta.

Lue myös:

Disney taipui Star Wars -fanien painostuksen alla: Rey lisätään lautapeliin

Ponitaiteilija Mari Kasurinen inspiroituu Star Warsista: BB-8 on haastavin tehdä

Joulun voi viettää näinkin: katso universumin kiusallisin Star Wars -versiointi

Kahdeksan kertaa se tunne, kun et ole nähnyt yhtään Star Warsia