Hyppää pääsisältöön

Well Nice Try - kuin mikä tahansa joukkue

Well Nice Try joukkue kuvassa
Well Nice Try joukkue kuvassa Kuva: Essi Tervala well nice try

Well Nice Try voisi olla mikä tahansa juuri aloittanut joukkue. Viisi innokasta nuorta, joilla on suuria unelmia ja jotka ovat valmiita tekemään töitä niiden eteen. Poikkeuksellisen joukkueesta tekee se, että sen viisi pelaajaa ovat naisia.

Ilmiönä naisjoukkueet eivät ole uusi asia Counter-Striken historiassa. Naispelaajien nousu Counter-Strikeen alkoi 2000-luvun alussa, ClanBasen kulta-aikana. Naispelaajien keulahahmoksi nousi Leena “X-lien” Marjamäki, joka keräsi vuonna 2003 oman naisjoukkueensa pelaamaan TiltGameseihin. Tuolloin joukkue koostui X-lienista, Jenny "NapuliX" Kålasta, Johanna "josku" Latvalasta ja Elina "Snow^" Perkonmäestä. Viimeisimpinä naisjoukkueina nähtiin Marjamäen BegForMe sekä Kålan Team Temptationin naisjoukkue. Team Temptation osallistui myös kansainvälisiin naisturnauksiin pelaten DreamHack Summer 2007 sekä ESWC 2007 -turnauksissa.

Tuota aukkoa on nyt paikkaamassa Well Nice Try. Joukkue ei kuitenkaan itse halua nimittää itseään naisjoukkueeksi tai tyttöpelaajaksi. Heidän kantansa pelimaailmaan on selvä:
- Haluamme, että meitä kutsutaan joukkueeksi, koska sanaa tyttö tai nainen ei tule ottaa huomioon peleissä. Me olemme tasa-arvoisia muiden joukkueiden ja pelaajien kanssa, mainitsee Jenni “jenb0” Rönkkö

Joukkue ei myöskään halua nähdä elektronisessa urheilussa erillisiä sarjoja miehille ja naisille. Heidän mielestään on tärkeätä päästä pelaamaan kaikkia joukkueita vastaan, ilman teennäistä rajaa sukupuolten välillä.

Jokainen joukkueen pelaajista on aloittanut pelaamisen jo lapsena. Pelikirjo ulottuu konsolipeleistä League of Legendsiin. Yhteinen kiinnostus on kuitenkin vetänyt kohti Counter-Striken pölyisiä katuja.
- Olen aina pitänyt sotapeleistä ja aikoinaan ystäväni kehotti ostamaan ja kokeilemaan Counter-Strikea. Tykkään uusista haasteista ja sellaisia meinaa tulla jokaisen matsin aikana, summaa Essi “rawwre” Tervala.

Joukkueena pelaajat ovat vasta alkutaipaleella, mutta henkilökohtaiset tavoitteet he ovat nostaneet korkealle: heillä on jaettu tavoite edetä ammattilaispelaajiksi. Tässä suhteessa joukkue noudattaa huippu-urheilijoille ikuisesti hoettua mantraa:”Unelmoi isoja, uskalla tehdä isoja asioita”.

Kehittyäkseen joukkueena pelaajat ovat etsineet itselleen sosiaalisesta mediasta valmentajaa:
- Kun julkaisimme valmentajahaun facebookissa, pelkäsin, että meitä käsketään painumaan keittiöön. Saimme kuitenkin paljon positiivista kannustusta ja onnistuimme löytämään itsellemme valmentajan, kertoo Tervala.

Kuten mikä tahansa uusi joukkue, ei Well Nice Trykaan ole kerännyt vielä menestystä. He ovat osallistuneet Winter Assemblyjen karsintaturnaukseen sekä FaceIT:n järjestämään turnaukseen, mutta tie finaaliturnaukseen ei vielä auennut.

Joukkueen vasta aluillaan oleva taru ei kuitenkaan päättynyt turnaustappioihin. Siitä kertoo myös joukkueen nimi Well Nice Try:
- Well Nice Try tarkoittaa “no hyvä yritys”. Jos häviämme, niin voimme sanoa sitä meille, ja jos viholliset häviää, niin voimme sanoa saman Kappa-ilmeellä, naurahtaa Tervala.

Vuoteen 2016 joukkue lähtee seuraavalla kokoonpanolla:
Jenni “jenb0” Rönkkö
Essi “rawwre” Tervala
Sanna “sanna” Jokelainen
Laura “larb” Nykänen
Henna “heNpukka” Schroderus

edit. Korjattu naispelaamisen historiaa Suomessa.

Kommentit