Hyppää pääsisältöön

Softenginen Topi Piinapenkissä: Treffipyyntöjä ei tule enää samaan tahtiin

Softenginen laulaja-kitaristi Topi Latukka paljasti YleX Himotuimpien Piinapenkissä Tinder-käyttäytymisensä lisäksi sen, milloin Softengine voisi hajota.

Softenginen Topi Piinapenkissä // Kuva: YleX / Teemu Saarinen

Muutitte syksyllä koko Softenginen jäsenistön kanssa kimppakämppään Helsinkiin. Millaiset olivat viimeisimmät bileet, jotka kimppakämpässä on vietetty?

Uutena vuotena oli oikein mukavat bileet. Sinne tuli Saksasta asti sellaisia vieraita, joita en edes tuntenut. Vain yksi tuoli ja lasi menivät rikki, eivätkä naapuritkaan valittaneet mölystä. Tuli fiilis, että kotibileitä voisi pitää useamminkin.

Kuka on suosikkisi tämän vuoden UMK-kilpailijoista?

Se muuttuisi ihan varmasti, jos niitä kappaleita kuuntelisi enemmän. Tässä vaiheessa tekisi härskisti mieli sanoa Saara Aalto, mutten sano kuitenkaan. Pojat näyttivät sen biisin minulle, ja kukaan ei pitänyt siitä. Hehkutin silloin biisin olevan todella hyvä, mutten tiedä, oliko se vain kapinaa vai pidinkö siitä oikeasti. Cristal Snow:lla oli hyvä biisi, mutta lausuminen ei lähde mielestäni kovin uskottavasti. Ketäs muita siellä on? Sandhja on lempparini, koska hän on kaikista uskottavin ja valmis pakkaus.

Kuka on suomalainen esikuvasi musiikin saralla?

Tsekkasin eilen The Rasmusta pitkästä aikaa. F-F-F Falling on ehkä tiukin biisi, mitä on ikinä tehty. Se kappale ei ole ikinä aikaisemmin iskenyt niin kovaa, kuin se iski eilen illalla. Kaikille ihmisille tiedoksi, että kuunnelkaa se biisi ja katsokaa musiikkivideo. Siinä on jotain sellaista, mistä musiikissa on oikeasti kyse.

Jos Softengine hajoaisi, miksi se hajoaisi?

Apua, en ole ikinä edes miettinyt, voisimmeko hajota joskus. Voisiko tulla jotain riitoja, jos asumme samassa taloudessa monia vuosia ja toisten naamat alkavat ärsyttää? En usko, että niin tulee käymään. Meillä on hyvä henki. Tai sitten jos kasvamme tarpeeksi vanhoiksi ja tuntuu, ettei bändihommalla ole mitään tulevaisuutta eikä homma anna enää mitään, voisi olla ajankohtaista hajota. Mutta vielä ei ole sen aika.

Sait vuoden 2014 Euroviisujen aikaan paljon treffipyyntöjä. Onko treffipyyntöjen määrä vähentynyt vai pysynyt ennallaan?

Ei ole kyllä pysynyt ennallaan, ei ole tullut. Itse asiassa latasin äskettäin Tinderin ihan huvikseni. Tietysti siellä on tullut matcheja ja on tullut viestiä, mutta en ikinä vastaa niihin. Pitäisi varmaan kirjoittaa kuvaukseen, että älä laita viestiä, tää on vain läppää. Se on todella hyvä sovellus, mutta siitä voisi olla sellainen versio, ettei haettaisi edes treffiseuraa. Tutustuttaisiin vain uusiin ihmisiin, joiden elämä kiinnostaa. Sieltä voisi löytää muusikoita tai muuten samanhenkisiä ihmisiä. Tinderi on nykyisin niin huonossa maineessa, ettei siellä tuo oikein toimisi.

Kuuntele lisää Topin kuulumisia alta!