Hyppää pääsisältöön

Peaky Blinders – gangsteriklaani

peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1
Peaky Blinders -jengiä johtavat Shelbyn veljekset Athur (Paul Anderson, vas.), Thomas (Cillian Murphy) ja John (Sam Neill). peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1 Kuva: Robert Viglasky Photography peaky blinders - gangsteriklaani

TV1 perjantaisin 5.2. - 11.3.2016 klo 22.00 - 23.00 (1. tuotantokausi, uusinta lauantaisin klo 23.30)
TV1 perjantaisin 18.3. - 22.4.2016 klo 22.00 - 23.00 (2. tuotantokausi, uusinta lauantaisin klo 23.30)
Yle Areenassa 30 päivää

Englannin Birmingham vuonna 1919. Elämä teollisuuskaupungissa on ensimmäisen maailmansodan jäljiltä köyhää ja ankeaa.

Pahamaineinen Peaky Blinders -gangsteriklaani haluaa kasvattaa omaa vaikutusvaltaansa hinnalla millä hyvänsä. Klaani käy sotaa muita jengejä ja virkavaltaa vastaan.

Tosipohjainen, palkittu brittiläinen draamasarja Peaky Blinders (16) kertoo 1920-luvulla Birminghamissa vaikuttavasta Shelbyn perheestä. Ykkönen esittää sarjan kaksi tuotantokautta.

Armoton jengipomo

Peaky Blinders -jengiä johtaa armoton Tom Shelby (Cillian Murphy). Apunaan hänellä on vanhempi veljensä Arthur (Paul Anderson) ja nuorempi veljensä John (Joe Cole).

Ensimmäisen maailmansodan käyneet veljekset eivät kaihda väkivaltaa, sillä siihen he saivat tulikasteen rintamalla. Lempinimensä jengi on saanut lippalakista, johon on piilotettu partakoneenterä.

peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1
peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1 peaky blinders - gangsteriklaani

Vastassa virkavalta

Peaky Blinders -jengillä on vastassaan irlantilaispoliisi, ylikomisario Chester Campbell (Sam Neill). Ministeri Winston Churchill (Andy Nyman/Richard McCabe) lähettää uuden päällikön siivoamaan jengin Birminghamin kaduilta.

Puolet kaupungin poliisista on lahjottujen listalla, mutta Campbell virittää omat kavalat verkkonsa Shelbyjen päänmenoksi. Pistääkö Campbell Shelbyn klaanin polvilleen?

Thomasilla on pelisilmää hevosiin, uhkapeliin ja naisiin, mutta todellinen bisneshai hänestä kuoriutuu, kun salainen aselasti päätyy sattumalta perheen käsiin. Armoton Campbell aikoo kaivaa lastin esiin vaikka maanraosta.

Peaky Blinders - gangsteriklaani
Peaky Blinders - gangsteriklaani peaky blinders - gangsteriklaani

Polly-täti sanoo viimeisen sanan

Shelbyn klaani elättää itsensä pyörittämällä uhkapeliä ja vaatimalla suojelurahaa paikallisilta yrittäjiltä.

Perheen rautaisena äitihahmona liiketoimintaa pyörittää veljesten Polly-täti (Helen McCrory). Veljeksillä on myös omapäinen sisar Ada (Sophie Rundle).

Peaky Blinders on saanut muun muassa vuonna 2014 Bafta-palkinnon. Sarjaan on valmisteilla kolmas tuotantokausi, joka nähdään BBC:llä vuonna 2016.

Peaky Blinders. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Steven Knight. Ohjaus: Otto Bathurst, Tom Harper ja Colm McCarthy. Tuotanto: Caryn Mandabach Productions/ BBC/Tiger Aspect, Britannia 2013 -14.

peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1
peaky blinders - gangsteriklaani, yle tv1 peaky blinders - gangsteriklaani
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.