Hyppää pääsisältöön

Avaintoimijat perustivat Mediapolis Osuuskunnan

Mediapoliksen avaintoimijat – Aito Media, Aito Tehdas, Tampereen ammattikorkeakoulu, Technopolis ja Yleisradio – ovat perustaneet Mediapolis Osuuskunnan. Osuuskunnan toiminta käynnistetään kevään 2016 aikana.

Ylen edustaja osuuskunnan hallituksessa on osuuskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittu päällikkö Minna Tiihonen. Hän vastaa Tampereella Ylen kumppanuuksista ja on ollut mukana Mediapoliksen kehittämisessä kampuksen alkuvaiheista asti.

”Mediapoliksesta halutaan kehittää dynaaminen tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskittymä, jossa syntyy kansallisesti ja kansainvälisesti uusia ja merkittäviä menestystarinoita. Myös itse paikkaa halutaan kehittää. Mediapoliksesta halutaan entistä elämyksellisempi, tapahtumallinen kampus, missä ihmiset ja yritykset, koulutus ja tutkimus kohtaavat”, sanoo Tiihonen.

Osuuskunnan tehtävinä on edistää digitalisoituvaa media-alaa ja sen kansainvälistä kehitystä Pirkanmaalla. Se myös koordinoi kampuksen toimintaa ja järjestää myynti-, markkinointi- ja koulutuspalveluita ja tuottaa tapahtumia sekä edistää mediamatkailua. Lisäksi se edustaa jäsentahoja yhteisesti edistettävissä asioissa.

Mediapolis-kampus alkoi kehittyä pari vuotta sitten, kun Yle myi kiinteistönsä Technopolis Oyj:lle. Mediapolis-kampuksella toimii nyt yli 30 eri organisaatiota, joiden joukossa on media-alan yrityksiä ja oppilaitokset TAMK ja Tredu. Kampuksella työskentelee tai opiskelee lähes 2000 henkilöä.

Lisätiedot:
Minna Tiihonen, päällikkö, Yleisradio Oy, Mediapolis / Strategia
puh. 0400 846 889, minna.tiihonen@yle.fi