Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikkaa läimäissyt showpainija StarBuck: "Elämänkatsomukseni ei ole maailman suvaitsevaisin"

Michael "StarBuck" Majalahdesta kertova elokuva Spandex Sapiens esitetään tänään 25. tammikuuta käynnistyvällä DocPoint-festivalilla.

Spandex Sapiens // Kuva: Ohjaaja: Oskari Pastila

Viime marraskuussa nähtiin, kun atleettinen, showpainiasuun pukeutunut mies läimäytti juontaja Marja Hintikkaa suorassa Marja Hintikka Live -ohjelmassa.

Jakson aiheena oli lasten kasvatus ja kuritus. Läimäytys oli demonstraatio vanhempien keinoista saada lapsi tottelemaan ja syömään.

Hintikkaa lyönyt mies oli showpainin Euroopan mestari Michael "StarBuck" Majalahti.

Käsikirjoitettua tai ei, kuka ihme suostuu lyömään naista televisiossa?

Majalahti on sanonut, ettei kokemus ollut hänen mukaan iso tai järkyttävä. Tietynlainen välinpitämättömyys on painijan mielestä edellytys showpainin – tai kuten hän itse sanoo, professional wrestlingin – harrastamiselle.

- Suomalaisten perisynti on pohtia, että mitä ihmiset ajattelevat minusta. Se pitää unohtaa. Ei pidä välittää, Majalahti sanoo YleX Viikonlopun haastattelussa

Yksi showpainijoiden tavoista osoittaa välinpitämättömyytensä on valita jonkin naseva ja tarpeeksi provosoiva taiteilija nimi. Majalahden taiteilijanimi Starbuck muodostuu sanoista tähti ja slangisanasta buck, joka tarkoittaa oria tai tosiäijää.

- Suomalaisilla on tapana pyydellä anteeksi. Tässä lajissa ei pyydellä keneltäkään anteeksi, Majalahti kertoo.

Majalahdesta ja hänen urastaan kertova elokuva Spandex Sapiens esitetään Helsingin DocPoint-elokuvafestivaalilla. Elokuvassa Majalahti on avoimesti oma itsensä, eikä piilota ajatuksiaan ja tunteitaan verhojen taakse

- Elämänkatsomukseni ei ole maailman suvaitsevaisin. Mulla on mustavalkoisia periaatteita. Mielessäni on selkeä roolijako, jonka mukaan miehen ja naisen väliset suhteet pitäisi toimia, Majalahti sanoo.

Majalahti epäilee, että elokuva tulee herättämään keskustelua.

- Se, mitä edustan ja millainen olen, tulee herättämään hyvin kiihkeitä tunteita puolesta ja vastaan.

Otoksia Spandex Sapiens -elokuvasta on nähtävissä Disco Ensamblen Eartha Kitt -kappaleen musiikkivideolla.

Kuuntele alta YleX Viikonlopun lähetys. StarBuckin Spandex Sapiens -elokuvan ohjaaja Oskari Pastisen haastattelu alkaa noin kohdasta 03:28:00

Korjattu 25.1. kello 18: Jakson aiheena oli lasten ruumiillinen kuritus, ei  ravitsemus ja pakkosyöttäminen. Jakso nähtiin marraskuussa, ei lokakuussa.

Lue myös:

Jos et jaksa kahlata läpi koko DocPoint-tarjontaa, aloita näistä

DocPoint-elokuvafestivaalin ohjelmisto julki – teemoina muun muassa pakolaisuus ja terrorismi

Marja Hintikka Liven pakkosyöttökohtaus kuvotti katsojia – katso video