Hyppää pääsisältöön

Prisma: Matkapuhelimien salatut vaarat

prisma: matkapuhelimien salatut vaarat, yle tv1
Älypuhelimet ovat monilla jatkuvasti mukana ja käytössä. prisma: matkapuhelimien salatut vaarat, yle tv1 prisma: matkapuhelimien salatut vaarat

TV1 keskiviikkona 3.2.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 6.2. klo 14.05 ja tiistaina 9.2. klo 23.55
Yle Areenassa 30 päivää

Maailmalla on käytössä yli seitsemän miljardia matkapuhelinta ja määrä kasvaa koko ajan. Älypuhelimet ovat ominaisuuksiensa vuoksi jatkuvasti mukana ja käytössä.

Onko matkapuhelinten lähettämä säteily vaarallisempaa kuin puhelinvalmistajat uskottelevat? Mitä säteily tekee ihmiselle?

Onko säteily vaarallista?

Tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen matkapuhelinten säteilyn vaikutuksista.

Osa tutkijoista varoittaa säteilyn vaaroista ja siihen liittyvistä terveysriskeistä. Heidän mielestään tekniikkaa testataan matkapuhelinten käyttäjien terveyden kustannuksella.

Osa tutkijoista pitää matkapuhelimia turvallisina käyttää tai mahdollisia terveyshaittoja vähäisinä.

Mitä uudet tutkimukset kertovat?

Dokumentti tutustuu uusimpiin tutkimuksiin ja esittelee muun muassa Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa saatuja tutkimustuloksia.

Uudet Ranskassa saadut tulokset kertovat, että runsaalla matkapuhelimen käytöllä saattaa olla yhteyksiä kasvaneeseen aivokasvainriskiin.

The Hidden Dangers of Mobile Phones. Tuotanto: Spiegel TV GmbH, Saksa, 2015.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.