Hyppää pääsisältöön

Vielä kerran: Tyylikäs, lahjakas ja maailman paras LOVEband!

SuomiLOVEn LOVEband
SuomiLOVEn LOVEband Kuva: Ari Ojanperä SuomiLOVE,loveband

SuomiLOVEn kakkoskausi on päätöskonserttia vaille valmis. On aika nostaa hattua ja kumartaa syvään rakkaan bändimme suuntaan. Ilman sitä kaksi Venla-palkintoa saavuttanut SuomiLOVE ei olisi yksinkertaisesti mitään.

Bändin maailmaan meidät luotsaa kapteeni Ako Kiiski, jonka panos ohjelman musiikillisena johtajana liikkuu suuruusluokassa valtavan ja äärettömän välimaastossa.

- Ihan ensimmäisenä tulee mieleen se, että kakkoskausikin on ollut onnistunut. Meillä on ollut mukana suuri määrä hienoja artisteja, unohtumattomia musaesityksiä ja niihin liittyviä kauniita tarinoita. 

- SuomiLOVE on iso urakka, jota en olisi mistään hinnasta halunnut jättää väliin, Ako kuvailee.

Hän odottaa innolla kauden huipentavaa päätöskonserttia, joka televisioidaan suorana Lahden Sibeliustalolta. Suora lähetys tuo mukanaan jännitystä – ja myös paineita, Ako myöntää.

- Päätöskonsertissa biisit esitetään isosti livenä. Aiheuttaahan se aika suuria paineita, kun asioiden pitää sujua suunnitellusti, sekuntintarkassa aikataulussa ja vielä tietysti laadukkaasti.

- Ainoa konsti käsitellä niitä paineita on olla ajattelematta niitä. Pitää keskittyä itse tilanteeseen ja pyrkiä nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista, Ako paljastaa.

Paineiden käsittelyssä toki auttaa myös se, että hän voi luottaa sataprosenttisesti niihin muusikoihin, joiden kanssa hän lavalla on. Seuraavaksi Ako esitteleekin SuomiLOVEn musiikillisen selkärangan, joka on puhdasta kultaa alusta loppuun.

Solistit: Johanna Iivanainen ja Osmo Ikonen

Johanna Iivanainen SuomiLOVEssa.
Johanna Iivanainen SuomiLOVEssa. Kuva: Ari Ojanperä johanna iivanainen

Johanna laulaa suoraan omasta sydämestään suoraan kuulijan sydämeen. Hänessä ruumiillistuu tunteisiin vetoava tarinan esittäminen.”

Osmo Ikonen SuomiLOVEssa.
Osmo Ikonen SuomiLOVEssa. Kuva: Ari Ojanperä SuomiLOVE,Osmo Ikonen

Osmo on musiikillinen runsaudensarvi, jolle on annettu isolla kauhalla kaikkea. Hän on loistava laulaja ja hallitsee valtavan määrän soittimia.  Lisäksi Osmo osallistuu aktiivisesti kappaleiden sovittamiseen.”

Rytmiryhmä: rumpali Kalle Torniainen ja perkussionisti Joonas Kaikko

LOVEbandin Kalle Torniainen (vas.) ja Joonas Kasurinen.
Kalle Torniainen (vas. ja Joonas Kaikko LOVEbandin Kalle Torniainen (vas.) ja Joonas Kasurinen. SuomiLOVE

Kalle on järkähtämätön rytmin peruskallio, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Loistavan kaksikon täydentää nuori, tyylikäs ja tyylitajuinen Joonas, jolla on hallussa sekä akustiset, että sähköiset lyömäsoittimet.”

Kitarat: Mikko Kosonen (vas.) ja Ville Nurmi

LOVEbandin Mikko Kosonen (vas.) ja Ville Nurmi
Mikko Kosonen (vas.) ja Ville Nurmi LOVEbandin Mikko Kosonen (vas.) ja Ville Nurmi SuomiLOVE

 ”LOVEbandin kitarakaksikko on tilanteesta ja tyylistä toiseen sujuvasti sukkuloiva pari. Se klaaraa kaikki tilanteet näyttävästi ja kuuluvasti, oli käsissä sitten akustinen tai sähkökitara.”

Puhallinsektio: Jukka Eskola (alkaen vas.), Aleksi Ahoniemi ja Antti Rissanen

LOVEbandin Jukka Eskola, Aleksi Ahoniemi ja Antti Rissanen.
Vas. alkaen: Jukka Eskola, Aleksi Ahoniemi ja Antti Rissanen LOVEbandin Jukka Eskola, Aleksi Ahoniemi ja Antti Rissanen. SuomiLOVE

”Puhallinsektio edustaa bändin jazz-nurkkausta. Jukka tekee torvisovitukset, jotka sektio yhdessä toteuttaa raudanlujalla ammattitaidolla ja osin jopa tohtoritason koulutuksella. Torvisektio määrittelee LOVEbandia vahvasti ja tuo orgaanista voimaa sekä paljon sävyjä koko bändin soundiin.”

Kosketinsoittajat: Joonas Kasurinen, Lasse Piirainen ja Lenni-Kalle Taipale.

LOVEbandin Joonas Kasurinen (vas.) ja Lasse Piirainen.
Joonas Kasurinen (vas.) ja Lasse Piirainen. LOVEbandin Joonas Kasurinen (vas.) ja Lasse Piirainen. SuomiLOVE

”SuomiLOVEn päätöskonsertissa Joonasta tuuraa ykköskaudelta tuttu Lenni-Kalle. Työnjako kosketinsoittajien kesken on usein se, että Lassella on hallussaan kaikki maailman soundit ja Lenni-Kallella sekä Joonaksella kaikki maailman sävelet. Toki roolit on tehty sitä varten, että niitä myös välillä sekoitetaan.”

Higher Ground Vocals: kuoronjohtaja Hanna-Maria Helenius

Higher Ground -kuoro SuomiLOVEn 2. kauden studiossa.
Higher Ground -kuoro Higher Ground -kuoro SuomiLOVEn 2. kauden studiossa. SuomiLOVE,higher ground

Hanna-Maria on kuorolaisten edessä älyttömän kannustava. Hän vetää laulajat aina mukaansa valoisalla olemuksellaan ja suurella energiallaan.”

Jousisektio: Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble

Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble SuomiLOVEn 2. kauden studiossa.
Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble SuomiLOVEn 2. kauden studiossa. Kuva: Ari Ojanperä vantaan viihdeorkesteri

”Jousisektiosta on muodostunut oleellinen osa SuomiLOVEn äänimaisemaa. On hienoa, että jouset ovat olleet alusta asti mukana. Jouset vievät meidät mukanaan sellaisiin maisemiin, joihin ei olisi pääsyä ilman heitä.”

Kommentit