Hyppää pääsisältöön

Yle Teeman sarjalle Tapahtukoon sinun tahtosi Vuoden 2015 kristillinen mediateko -tunnustus

Vasemmalta: Emmanuel Charrier (David Baiot), Yann Le Megueur (Julien Bouanich), Guillaume Morvan (Clément Manuel), José Del Sarte (Samuel Jouy) ja Raphaël Chanseaulme (Clément Roussier)
Vasemmalta: Emmanuel Charrier (David Baiot), Yann Le Megueur (Julien Bouanich), Guillaume Morvan (Clément Manuel), José Del Sarte (Samuel Jouy) ja Raphaël Chanseaulme (Clément Roussier) Kuva: Arte tapahtukoon sinun tahtosi

Kristillinen Medialiitto on myöntänyt (25.1.2016) Vuoden 2015 kristillinen mediateko -tunnustuksen Yle Teeman sarjalle ”Tapahtukoon sinun tahtosi”.
Tunnustus myönnettiin myös Yle Teeman ohjelmapäällikölle Marika Kecskemétille ja ohjelmahankkija Mari Koivuhoville.

- Tapahtukoon sinun tahtosi (Ainsi soient-ils) on eurooppalaista laatudraamaaja sopii hyvin Teemalle, toteavat Kecskeméti ja Koivuhovi.
- Sarja on saanut hyvän vastaanoton. Olemme saaneet paljon palautetta katsojilta. Moni kertoo tarinan puhuttelevan syvästi. Se panee katsojan miettimään omaa arvomaailmaansa, omaa suvaitsevaisuuttaan, suhdetta lähimmäiseen, omia valintojaan. Sarja on puhutellut kaikenikäisiä katsojia vakaumuksesta riippumatta. Hyvä draama ei julista, vaan haastaa ajattelemaan.

Perustelut:

Tapahtukoon sinun tahtosi on Yle Teeman ohjelmistovalintana monesta syystä arvokas. Se on ajankohtainen, ihmisyyden rakennuspuita tarjoava ja yhteiskunnalliseen keskusteluun haastava teko, joka viestii myös spiritualiteetin kunnioitusta.

Yle Teema on tällä ohjelmavalinnalla vahvistanut avointa keskustelua uskontojen ja katsomuksen syvämerkityksistä Suomessa ja maailmalla. Se on viesti avoimen ja demokraattisen keskustelukulttuurin sekä positiivisen uskonnonvapauden puolesta. Se on vastaisku uskontofobialle, joka vaatii uskontojen ahdistamista nurkkaan, pois julkisesta tilasta.

Tv-sarja haastaa yhteiskunnan ongelmien kohtaamiseen ja ratkaisemiseen.

Se luotaa katolisen kirkon kautta koko yhteiskunnan toimintaa ja valtarakenteita. Se käsittelee vallankäytön mätiä hedelmiä ja suljettujen yhteisöjen ongelmia, kuten pappien selibaattia, pedofiliaskandaaleja sekä ehkäisy- ja aborttikielteisyyttä. Suomessakin ajankohtaisia aiheita ovat kirkon talouden tiukkeneminen sekä suhde maahanmuuttajiin, toisten uskontojen kannattajiin ja seksuaalivähemmistöihin.


Kristillinen Medialiitto
(KML) jakaa vuosittain Vuoden kristillinen mediateko –tunnustuksen tammikuun 25. päivänä, joka on tradition mukaan apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä.

Yle Teema lähettää sarjan kolmoskauden kokonaisuudessaan pitkäperjantaina 25.3.2016 alkaen klo 10.00.
Sarjan ensimmäinen tuotantokausi katsottavissa Yle Areenassa 27.2.2016 asti ja toinen tuotantokausi 3.2. asti.