Hyppää pääsisältöön

Kotilieden lämpöä

Kotilieden lämpöä, yle tv1
Uusi brittidraamasarja kuvaa pienen kylän voimanaisia toisen maailmansodan kynnyksellä. Kotilieden lämpöä, yle tv1 kotilieden lämpöä

TV1 maanantaista perjantaihin 28.10. - 4.11.2019 klo 17.10 - 18.00 (1. kausi) ja 5. - 12.11.2019 (2. kausi), uusinta arkisin klo 12.30, Areenassa

Brittiläinen draamasarja Kotilieden lämpöä (12) kuvaa pikkukylän voimanaisia ja heidän elämäänsä Britannian kotirintamalla. Ykkönen uusii sarjan ensimmäisen ja ja toisen tuotantokauden.

Koskettavan, sota-aikaan sijoittuvan sarjan tapahtumat alkavat elokuusta 1939, kun toinen maailmansota näyttää väistämättömältä. Nuoret sekä vanhemmat miehet pyrkivät jälleen armeijaan, äitien ja vaimojen kauhuksi.

kotilieden lämpöä, yle tv1
kotilieden lämpöä, yle tv1 kotilieden lämpöä,Yle TV1

Edellisen sodan menetykset ja seuraukset näkyvät ja tuntuvat yhä naisten arjessa. Monet ovat saaneet lohtua oman naisjärjestön tapaamisissa.

Nyt Great Paxfordin kopea kartanonrouva Joyce Cameron (Francesca Annis, Grandfordin naiset) haluaa lakkauttaa järjestön tarpeettomana, mutta kylän naiset uskaltavat nousta häntä vastaan. Yksi tarmokkaista on Frances Barden (Samantha Bond, Downton Abbey).

Mistä saadaan uusia jäseniä yhteisön toimintaan? Miten saada elantoa kylän väelle, kun monessa perheessä on talous tiukilla.

Kaikki miehet eivät katso hyvällä vaimojen toimintaa kodin ulkopuolella, mutta onneksi on päinvastaisiakin asenteita. Kylän naiset puhaltavat yhteen hiileen. He vaalivat ystävyyttä ja kotilieden lämpöä.

kotilieden lämpöä, yle tv1
kotilieden lämpöä, yle tv1 kotilieden lämpöä

Kotilieden lämpöä perustuu Julie Summersin teokseen Jambusters, joka kuvaa kotirintaman toimintaa Britanniassa.

Rooleissa nähdään muun muassa Ruth Gemmell, Mark Bonnar, Claire Rushbrook, Mark Bazeley, Clare Calbraith, Frances Grey, Ed Stoppard, Leila Mimmack ja Claire Brice.

Home Fires. Alkuperäisidea: Simon Block. Ohjaus: Robert Quinn ja Bruce Goodinson. Tuotanto: ITV ja Masterpiece Production, Britannia, 2015. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele