Hyppää pääsisältöön

Liity RSO:n Ystäviin!

RSO:n Ystäväyhdistyksen visuaalinen ilme, jossa eri värisiä neliöitä, joissa soittimia kuvattuna
RSO:n Ystäväyhdistyksen visuaalinen ilme, jossa eri värisiä neliöitä, joissa soittimia kuvattuna Radion sinfoniaorkesteri

RSOn ystävät ry on yhdistys sinulle, joka haluat tutustua läheisemmin Radion sinfoniaorkesteriin ja sen soittajiin sekä syventää musiikkielämystäsi.

Ystäväyhdistys on valtakunnallinen ja kokoaa yhteen RSO:n ja musiikin ystävät kotipaikkaan katsomatta. Yhdistyksellä on lähes 750 jäsentä. Ystäväyhdistys tukee stipendein ja konsertti- ja muusikkovierailuin lasten ja nuorten musiikkikasvatusta, ja yhdistyksellä on viisi ystäväkoulua eri puolilla Suomea.

Ystäväyhdistyksen jäsenilloissa kuulet orkesterin kuulumisia ja puhetta musiikista ja saat nauttia nuorten muusikkolupausten esityksistä. RSO:n kausiohjelmiston esittelyt taustoittavat konsertteja ja kirjallisissa illoissa yhdistyvät musiikki ja sanat.

RSO:n ystäville avoimissa kenraaliharjoituksissa n. kerran kuukaudessa saat uuden näkökulman varsinaiseen konserttiin ja musiikkimatkoilla konserttitutusta uuden ystävän. RSO:n kausikonserttien väliajoilla tapaat muita ystäviä Musiikkitalon ystäväpöydässä.
Yhdistyksen jäsenkirjeissä ja nettisivuillamme rsonystavat.fi kerromme jäseneduista, joita yhdistyksen jäsenet ovat saaneet mm. uusista musiikkiaiheisista kirjoista ja levyistä.

Liity RSOn ystävät ry:n jäseneksi nettisivuillamme rsonystavat.fi tai sähköpostitse lähettämällä yhteystietosi rso.ystavat@gmail.com. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25€/vuosi. (Koronapandemian aiheuttaman toiminnan supistumisen takia jäsenmaksu on vuodeksi 2021 puolitettu 12,5 €:ksi.)

Yhteystiedot:
rsonystavat.fi
rso.ystavat@gmail.com
facebook.com/rsonystavayhdistys

Ystäväyhdistyksen jäsenenä pääset seuraamaan RSO:n avoimia kenraaliharjoituksia n. kerran kuukaudessa. Harjoitukset alkavat Musiikkitalossa keskiviikkona tai perjantaina klo 10.00.

Jäsenillat

Ystäväyhdistyksen jäsenilloissa kuulet orkesterin kuulumisia ja puhetta musiikista ja saat nauttia nuorten muusikkolupausten esityksistä. RSO:n kausiohjelmiston esittelyt taustoittavat konsertteja ja kirjallisissa illoissa yhdistyvät musiikki ja sanat.

Jäsenmatkat

RSOn ystävät ry järjestää mielenkiintoisia musiikkimatkoja koti- ja ulkomaille erityisesti niihin kohteisiin, joissa Radion sinfoniaorkesteri konsertoi.

Jäsenkirjeet ja yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen jäsenkirjeissä kerromme tapahtumistamme ja välitämme tietoja jäseneduista, joita jäsenet saavat mm. uusista musiikkiaiheisista kirjoista ja levyistä. Korona-aikaan yhdistyksen kotisivuilla rsonystavat.fi on ollut mm. suosittu juttusarja, jossa RSO:n muusikot ovat esitelleet suosikkiruokaohjeitaan.

Ystävien ja muusikoiden tapaamisia

RSO:n kausikonserttien väliajoilla tapaat muita ystäviä Musiikkitalon ystäväpöydässä. Pari kertaa kaudessa RSO:n muusikoita ja ystäviä on kokoontunut konsertin jälkeen vapaamuotoiseen tapaamiseen.

Ystäväkoulut

Ystäväyhdistys tukee lasten ja nuorten musiikkikasvatusta, ja yhdistyksellä on viisi ystäväkoulua eri puolilla Suomea.

Kommentit
 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

SILTA-yleisötyö

 • Nakkirakin soitinesittelyt

  15 faktaa orkesterisoittimista.

  Pikku Kakkosesta tuttu Nakkirakki esittelee sinfoniaorkesterin soittimia RSO:n muusikoiden kanssa.

 • Vinkkejä musiikin etäoppimiseen

  Tutustu mm. orkesterisoittimiin.

  1. Radion sinfoniaorkesterin Nuorta rakkautta -konsertti. Juontajana YleX:ltä tuttu Tommi Manninen. 2. Orkesterikone 3. Nakkirakin soitinesittelyt 4. Taidemusiikkia tenaville 5. Beethoven minuutissa 6. Minun musiikkini -sarja 7. RSO jatkaa konserttejaan striimeinä ja radiolähetyksinä toistaiseksi tyhjille katsomoille.

 • Liity RSO:n Ystäviin!

  RSO:n Ystävät -yhdistys

  RSOn ystävät ry on yhdistys sinulle, joka haluat tutustua läheisemmin Radion sinfoniaorkesteriin ja sen soittajiin sekä syventää musiikkielämystäsi.

 • Kulttuurikaverin kanssa konserttiin!

  Tietoa kulttuurikaveri-toiminnasta.

  Tunnetko Kulttuurikaverit? Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa.

 • Saavutettavuus

  Tietoa saavutettavuudesta.

  Saavutettavuus RSO:n konserteissa.

 • Ennen konserttia

  RSO:n Ennen konserttia -tilaisuudet

  Ennen illan konserttia -tilaisuuksissa tavataan esiintyjiä ja säveltäjiä sekä avataan konserttien taustoja mielenkiintoisista näkökulmista.

 • RSO Ylen kanavilla

  RSO:n konsertit Ylen kanavilla.

  Yle välittää RSO:n konsertit radion, television ja verkon kautta koko Suomeen ja ympäri maailmaa. Yle Areenassa konsertteja voi katsella ja kuunnella myös konserttien jälkeen.

 • Orkesterikone

  Orkesterikone esittelee sinfoniaorkesterin.

  Miltä patarumpu kuulostaa? Entä kontrabasso? Klikkaa Yle Oppimisen ja RSO:n yhteistyönä toteutettuun Orkesterikoneeseen.

 • FAQ RSO

  Kysy RSO:sta

  Mitä haluaisit tietää Radion sinfoniaorkesterista – kysy!

 • Musiikkisanasto

  Musiikkitermien selityksiä.

  Beethovenin viidennen sinfonian osien nimet ovat Allegro con brio, Andante con moto, Scherzo - Allegro ja Allegro. Eli siis mitä? Katso musiikkisanastosta.