Hyppää pääsisältöön

Tulevaisuuden toivoissa nouseva trance-kaksikko Taival: "Trancen tila paranee Suomessa jatkuvasti"

DJ Orion esittelee Tulevaisuuden toivot -sarjassa kahdeksan suomalaista DJ:tä, joiden uskoo breikkaavan vuonna 2016.

Taival // Kuva: Promokuva

DJ OrioninTulevaisuuden toivot -listaus on jälleen käynnissä. Toinen Tulevaisuuden toivoihin nostettu artisti on trance-duo Taival. Kaksikon muodostavat Timo Vaittinen ja Miikka Pelkonen.

Taival on kulkenut muutamassa vuodessa kohti suomalaisen trance-skenen kärkeä. Noin kolme vuotta sitten DJ Orion tarttui jo kaksikon toisen jäsenen musiikkiin. Nyt Taival-duon tie on kantanut yhteistyöhön Suomen tunnetuimpien DJ-tuottajien kanssa.

Viime syksynä kaksikko sai paikan HelsinkiVibe Studios -kompleksista, jossa tekevät musiikkia muun muassa Heikki L ja Super8&Tab. Kun tarjous paikasta studiolla tuli, Taipaleen DJ:t jättivät työnsä ja muuttivat Helsinkiin.

- Mulla oli vielä Oulussa töitä silloin. Päätin laittaa hanskat naulaan ja muuttaa Helsinkiin, Pelkonen kertoo DJ Orionin haastattelussa.

Vuosi 2015 oli kaksikolle kiireinen: Taival julkaisi omaa materiaalia ja keikkaa riitti. Kaksikon usko suomalaiseen trance-skeneen ja omaan musiikkiin on kova.

- Trancen tila vain paranee ja paranee. Suomessa on paljon taitavia tekijöitä, ja homma kasvaa jatkuvasti, Vaittinen sanoo.

Kuuntele DJ Orionin ohjelma alta. Taipaleen haastattelu ja XmiX alkavat noin tunnin kohdalla.

Lue myös:

DJ Orionin Tulevaisuudet toivot -sarja käynnistyy – ensimmäisenä esittelyssä tyttöjunkkaa soittava Mizfire

Tulevaisuuden toivot -voitto nosti Ninth Floorin Suomen klubikartalle 

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.