Hyppää pääsisältöön

Tuo ryhmäsi RSO:n kenraaliharjoitukseen!

Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa
Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen radion sinfoniaorkesteri virittää musiikkitalossa

Kenraaliharjoitus pidetään aina varsinaisen konserttipäivän aamuna. Harjoituksessa soitetaan konsertin ohjelma läpi ja hiotaan vielä yksityiskohtia. Kenraalit tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden seurata orkesterin työskentelyä.

RSO:n kenraaliharjoitukset avataan noin kerran kuussa ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille. Jokaiseen yleisökenraaliin varataan n. 300 paikkaa ryhmien käyttöön. Kenraaliharjoitukset alkavat klo 10 ja harjoituksen voi kuunnella välipaussiin asti (alkaa viim. klo 11.30) tai kokonaan (harjoitus päättyy viim. klo 13). Tilaisuus on maksuton.

Toimitamme ryhmänvetäjille ennakkomateriaalin, joka sisältää taustatietoa mm. soitettavasta ohjelmistosta. Kenraaliharjoituksen yhteyteen on mahdollista tilata myös tutustumiskierros Musiikkitaloon ja hyödyntää Musiikkitalon kahvila-/ravintolapalveluita.

Lisätietoa yleisökenraaleista ja ennakkovaraukset: rso.liput@yle.fi

Kauden 2019-2020 yleisökenraalit:

Varattavissa olevat yleisökenraalit kaudella 2019–2020:
13.9. klo 10.00–13.00
8.11. klo 10.00–13.00
27.11. klo 10.00–13.00
31.1. klo 10.00–13.00
29.4. klo 10.00–13.00
13.5. klo 10.00–13.00

 • Olari Elts ja Andrea Mastroni

  22.11. konsertin esiintyjät

  OLARI ELTS Virolainen kapellimestari Olari Elts murtautui suomalaisen musiikkiyleisön tietoisuuteen voittamalla 1999 kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ja seuraavana vuonna kansainvälisen Jean Sibelius -kapellimestarikilpailun.

 • Matthew Halls ja Steven Osborne

  13.-14.11. konsertin esiintyjät

  MATTHEW HALLS "Monien muiden muusikoiden tapaan minulla oli urani alkuvaiheissa tapana keskittyä pitkäksi ajaksi yhteen tiettyyn asiaan, että ihmiset alkoivat liittää minut vain vanhaan musiikkiin.

 • Mozart - Haydn

  13.-14.11. konsertin teokset

  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Alkusoitto oopperasta Taikahuilu Wolfgang Amadeus Mozart liittyi vapaamuurareihin 1780-luvulla ja käsitteli vapaamuurarisymboliikkaa oopperassaan Taikahuilu (1791). Mozartille vapaamuurarius merkitsi eräänlaista henkistä aateluutta, jossa hän kohtasi tasavertaisena aikansa vapaamielisen eliitin.

 • 8.11. konsertin esiintyjät

  Konsertin johtaa Joshua Weilerstein.

  JOSHUA WEILERSTEIN Yhdysvaltalainen Joshua Weilerstein (s. 1987) kuuluu tämän hetken kiitetyimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hän on toiminut vuodesta 2015 Lausannen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, ja kautta on jatkettu kestämään kevääseen 2021.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

SILTA-yleisötyö

 • Ennen konserttia

  RSO:n Ennen konserttia -tilaisuudet

  Ennen illan konserttia -tilaisuuksissa tavataan esiintyjiä ja säveltäjiä sekä avataan konserttien taustoja mielenkiintoisista näkökulmista.

 • RSO Ylen kanavilla

  RSO:n konsertit Ylen kanavilla.

  Yle välittää RSO:n konsertit radion, television ja verkon kautta koko Suomeen ja ympäri maailmaa. Yle Areenassa konsertteja voi katsella ja kuunnella myös konserttien jälkeen.

 • Orkesterikone

  Orkesterikone esittelee sinfoniaorkesterin.

  Miltä patarumpu kuulostaa? Entä kontrabasso? Klikkaa Yle Oppimisen ja RSO:n yhteistyönä toteutettuun Orkesterikoneeseen.

 • FAQ RSO

  Kysy RSO:sta

  Mitä haluaisit tietää Radion sinfoniaorkesterista – kysy!

 • Musiikkisanasto

  Musiikkitermien selityksiä.

  Beethovenin viidennen sinfonian osien nimet ovat Allegro con brio, Andante con moto, Scherzo - Allegro ja Allegro. Eli siis mitä? Katso musiikkisanastosta.

 • Liity RSO:n Ystäviin!

  RSO:n Ystävät -yhdistys

  RSOn Ystävät -yhdistys tarjoaa tapahtumissaan RSO:n yleisölle mahdollisuuden musiikkielämyksen syventämiseen ja vuoropuheluun orkesterin kanssa.

 • Kulttuurikaverin kanssa konserttiin!

  Tietoa kulttuurikaveri-toiminnasta.

  Tunnetko Kulttuurikaverit? Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa.

 • Saavutettavuus

  Tietoa saavutettavuudesta.

  Saavutettavuus RSO:n konserteissa.