Hyppää pääsisältöön

Tuo ryhmäsi RSO:n kenraaliharjoitukseen!

Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa
Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen radion sinfoniaorkesteri virittää musiikkitalossa

Kenraaliharjoitus pidetään aina varsinaisen konserttipäivän aamuna. Harjoituksessa soitetaan konsertin ohjelma läpi ja hiotaan vielä yksityiskohtia. Kenraalit tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden seurata orkesterin työskentelyä.

RSO:n kenraaliharjoitukset avataan noin kerran kuussa ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille. Jokaiseen yleisökenraaliin varataan n. 230 paikkaa ryhmien käyttöön. Kenraaliharjoitukset alkavat klo 10 ja harjoituksen voi kuunnella välipaussiin asti (alkaa viim. klo 11.30) tai kokonaan (harjoitus päättyy viim. klo 13). Tilaisuus on maksuton.

Toimitamme ryhmänvetäjille ennakkomateriaalin, joka sisältää taustatietoa mm. soitettavasta ohjelmistosta. Kenraaliharjoituksen yhteyteen on mahdollista tilata myös tutustumiskierros Musiikkitaloon ja hyödyntää Musiikkitalon kahvila-/ravintolapalveluita.

Lisätietoa yleisökenraaleista ja ennakkovaraukset: rso.liput@yle.fi

Kauden 2018-2019 yleisökenraalit:

SYKSY
ke 19.9. klo 10.00–13.00
pe 12.10. klo 10.00–13.00
ke 14.11. klo 10.00–13.00
ke 12.12. klo 10.00–13.00

KEVÄT
pe 11.1. klo 10.00–13.00
ke 10.4. klo 10.00–13.00
ke 8.5. klo 10.00–13.00

 • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

  Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

  RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.

 • 24-vuotias Emilia Hoving johtaa RSO:n konsertin Pablo Heras-Casadon tilalla 3.5.

  Konsertin ohjelma ei vaihdu.

  Kapellimestari Pablo Heras-Casado on joutunut sairastumisen takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 3.5. Hänen tilallaan johtaa vain 24-vuotias Emilia Hoving, joka on toiminut kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Konsertin ohjelma ei vaihdu – ohjelmassa on Bernd Alois Zimmermannin Dialoge kahdelle pianolle ja orkesterille sekä Brucknerin 2. sinfonia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kommentti: Totuus Madonnasta

  Madonnan esitys Euroviisuissa mahalasku monella tapaa.

  Madonnan esiintyminen Euroviisuissa oli kamalaa ja epävireistä kuunneltavaa. Totuus on, ettei Madonna ole erityinen lahjakkuus laulajana, mutta se ei ole koskaan haitannut, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Markku Haavisto. Oivoi ja ai kauheeta. Siinä ovat päällimmäiset reaktiot Madonnan lauantaisen Euroviisu-esiintymisen jälkeen.

 • Jobinpostia ja Salomonin tuomioita – testaa, tunnetko metaforat!

  Käytämme kielessä paljon metaforia. Ovatko ne tuttuja?

  Metaforalla tarkoitetaan vertauskuvaa, jota käytämme kielessämme – usein huomaamattamme. Aikojen saatossa jokin asia onkin siirtynyt merkitsemään toista ja alkuperäinen merkitys on kenties jo unohtunut. Tunnetko sinä seuraavien metaforien merkityksen tai alkuperän?

SILTA-yleisötyö

 • Ennen konserttia

  RSO:n Ennen konserttia -tilaisuudet

  Ennen illan konserttia -tilaisuuksissa tavataan esiintyjiä ja säveltäjiä sekä avataan konserttien taustoja mielenkiintoisista näkökulmista.

 • RSO Ylen kanavilla

  RSO:n konsertit Ylen kanavilla.

  Yle välittää RSO:n konsertit radion, television ja verkon kautta koko Suomeen ja ympäri maailmaa. Yle Areenassa konsertteja voi katsella ja kuunnella myös konserttien jälkeen.

 • Orkesterikone

  Orkesterikone esittelee sinfoniaorkesterin.

  Miltä patarumpu kuulostaa? Entä kontrabasso? Klikkaa Yle Oppimisen ja RSO:n yhteistyönä toteutettuun Orkesterikoneeseen.

 • FAQ RSO

  Kysy RSO:sta

  Mitä haluaisit tietää Radion sinfoniaorkesterista – kysy!

 • Musiikkisanasto

  Musiikkitermien selityksiä.

  Beethovenin viidennen sinfonian osien nimet ovat Allegro con brio, Andante con moto, Scherzo - Allegro ja Allegro. Eli siis mitä? Katso musiikkisanastosta.

 • Liity RSO:n Ystäviin!

  RSO:n Ystävät -yhdistys

  RSOn Ystävät -yhdistys tarjoaa tapahtumissaan RSO:n yleisölle mahdollisuuden musiikkielämyksen syventämiseen ja vuoropuheluun orkesterin kanssa.

 • Kulttuurikaverin kanssa konserttiin!

  Tietoa kulttuurikaveri-toiminnasta.

  Tunnetko Kulttuurikaverit? Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa.

 • Saavutettavuus

  Tietoa saavutettavuudesta.

  Saavutettavuus RSO:n konserteissa.