Hyppää pääsisältöön

Tuo ryhmäsi RSO:n kenraaliharjoitukseen!

Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa
Radion sinfoniaorkesteri virittää Musiikkitalossa Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen radion sinfoniaorkesteri virittää musiikkitalossa

Kenraaliharjoitus pidetään aina varsinaisen konserttipäivän aamuna. Harjoituksessa soitetaan konsertin ohjelma läpi ja hiotaan vielä yksityiskohtia. Kenraalit tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden seurata orkesterin työskentelyä.

RSO:n kenraaliharjoitukset avataan noin kerran kuussa ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille. Jokaiseen yleisökenraaliin varataan n. 300 paikkaa ryhmien käyttöön. Kenraaliharjoitukset alkavat klo 10 ja harjoituksen voi kuunnella välipaussiin asti (alkaa viim. klo 11.30) tai kokonaan (harjoitus päättyy viim. klo 13). Tilaisuus on maksuton.

Toimitamme ryhmänvetäjille ennakkomateriaalin, joka sisältää taustatietoa mm. soitettavasta ohjelmistosta. Kenraaliharjoituksen yhteyteen on mahdollista tilata myös tutustumiskierros Musiikkitaloon ja hyödyntää Musiikkitalon kahvila-/ravintolapalveluita.

Lisätietoa yleisökenraaleista ja ennakkovaraukset: rso.liput@yle.fi

Kauden 2019-2020 yleisökenraalit:

Varattavissa olevat yleisökenraalit kaudella 2019–2020:
13.9. klo 10.00–13.00
8.11. klo 10.00–13.00
27.11. klo 10.00–13.00
31.1. klo 10.00–13.00
29.4. klo 10.00–13.00
13.5. klo 10.00–13.00

 • RSO-festivaalilla kuullaan Magnus Lindbergin uutuuksia ja suurteoksia

  Esiintyjinä mm. Pekka Kuusisto, Seong-Jin Cho ja Hannu Lintu

  “Mikään ei ole hienompaa kuin tyhjä konserttisali, jossa seisoo tyhjä flyygeli. Siinä on jotakin maagista", sanoo RSO-festivaalin teemasäveltäjä Magnus Lindberg. Tapahtuma alkaa 11.10. Seong-Jin Chon pianoresitaalilla.

 • RSO-festivaalin avajaiskonsertissa soivat Mozartin, Bergin ja Lisztin sonaatit sekä Schubertin Wanderer-fantasia

  Teosesittelyt 11.10.

  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Fantasia d-molli K 397; pianosonaatti B-duuri K 281 "Mozartin soitossa herätti hämmästystä hänen ihmeteltävä taitavuutensa, jota varsinkin vasemmassa kädessä ja bassossa pidettiin aivan ainutlaatuisena, hänen tunteikkuutensa ja herkkyytensä ja kaunis ilmaisunsa, jotka yhdessä hänen ideoidensa ylenpalttisen runsauden ja sävellysteknisen osaamis

 • Seong-Jin Cho, piano

  Cho esiintyy RSO-festivaalilla 11.10.

  Seong-Jin Cho teki kansainvälisen läpimurtonsa syksyllä 2015 voittamalla 21-vuotiaana ensimmäisenä eteläkorealaisena Varsovan Chopin-pianokilpailun. Voitto herätti suurta innostusta, ja helmikuun 2016 Pianist-lehdessä todettiin, että hän voi "ylpeänä seistä sellaisten maineikkaiden aiempien voittajien kuin Pollinin, Argerichin ja Zimermanin rinnalla".

 • RSO esittää Keski-Euroopan kiertueella Fagerlundia ja Sibeliusta

  Kiertue vie orkesterin mm. Wieniin ja Veronaan.

  Radion sinfoniaorkesteri tekee Keski-Euroopan kiertueen ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla 29.9.-4.10. Ohjelmassa on Fagerlundin, Sayn, Sibeliuksen, Berlioz'n ja Brahmsin teoksia ja solisteina esiintyvät viulisti Elina Vähälä ja lyömäsoittaja Martin Grubinger.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

SILTA-yleisötyö

 • Ennen konserttia

  RSO:n Ennen konserttia -tilaisuudet

  Ennen illan konserttia -tilaisuuksissa tavataan esiintyjiä ja säveltäjiä sekä avataan konserttien taustoja mielenkiintoisista näkökulmista.

 • RSO Ylen kanavilla

  RSO:n konsertit Ylen kanavilla.

  Yle välittää RSO:n konsertit radion, television ja verkon kautta koko Suomeen ja ympäri maailmaa. Yle Areenassa konsertteja voi katsella ja kuunnella myös konserttien jälkeen.

 • Orkesterikone

  Orkesterikone esittelee sinfoniaorkesterin.

  Miltä patarumpu kuulostaa? Entä kontrabasso? Klikkaa Yle Oppimisen ja RSO:n yhteistyönä toteutettuun Orkesterikoneeseen.

 • FAQ RSO

  Kysy RSO:sta

  Mitä haluaisit tietää Radion sinfoniaorkesterista – kysy!

 • Musiikkisanasto

  Musiikkitermien selityksiä.

  Beethovenin viidennen sinfonian osien nimet ovat Allegro con brio, Andante con moto, Scherzo - Allegro ja Allegro. Eli siis mitä? Katso musiikkisanastosta.

 • Liity RSO:n Ystäviin!

  RSO:n Ystävät -yhdistys

  RSOn Ystävät -yhdistys tarjoaa tapahtumissaan RSO:n yleisölle mahdollisuuden musiikkielämyksen syventämiseen ja vuoropuheluun orkesterin kanssa.

 • Kulttuurikaverin kanssa konserttiin!

  Tietoa kulttuurikaveri-toiminnasta.

  Tunnetko Kulttuurikaverit? Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa.

 • Saavutettavuus

  Tietoa saavutettavuudesta.

  Saavutettavuus RSO:n konserteissa.