Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Oppiminen on yksi Ylen päätehtävistä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 26.1.2016.

Alli Huovinen ehdottaa Ylen kanaville koodikouluja, matematiikkakerhoja, kielikursseja ja opettajien täydennyskoulutusta (Etelä-Suomen Sanomat 22.1.).
Nykypäivän ihmisillä on useita väyliä oppimiseen ja Yle on yksi näistä väylistä.

Oppiminen on tärkeä osa Ylen tehtävää ja jatkossa oppimisen sisältöjen kehitetään merkittävästi. Huovisen kaipaamat kielikurssit ovat kuuluneet Ylen ohjelmistoon aina.

Oppia voi monin tavoin. Verkko-oppiminen on suosittua, koska siten voi valita itselleen parhaan ajan opiskeluun. Ylen Oppimisen verkkopalvelussa on tällä hetkellä tarjolla 20 eri kielen opiskelumateriaalit ja kulttuurien tuntemukseen liittyvää aineistoa sekä paljon muuta. Kannattaa tutustua: yle.fi/oppiminen

Yle rakentaa lähivuosina lisää oppimisen palveluja, sillä suomalaiset tarvitsevat uusia kansalaistaitoja. Erityisen luonteva sarka Ylelle on mediakasvatus, mediataidot ja medialukutaito.
Yle Uutisluokka on innostava ja suuren suosion saanut hanke, joka tukee koulujen ja koululaisten mediataitoja.

Ylen laissa määriteltyyn tehtävää kuuluu muutakin kuin tieto, sivistys ja oppimisen sisällöt. Yle on olemassa myös, jotta kaikilla suomalaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet kokea elämyksiä ja viihtyä. Ylen tarjonta on monipuolista draamasta, musiikista ja urheilusta viihteeseen, sillä tätä monipuolisuutta eri-ikäiset ja eri asioista kiinnostuneet suomalaiset myös Yleltä odottavat.

Ilkka Lehtinen
Päällikkö, Yle Asia