Hyppää pääsisältöön

Zarkus Poussa on menehtynyt – monitaituri jätti jälkensä suomalaiseen musiikkiin

Artistikollegat muistavat monipuolista musiikkiosaaja Zarkus Poussaa sosiaalisessa mediassa.

Zarkus Poussa esiintyi Yle Teeman Kulttuurin välikysymys -ohjelmassa. // Kuva: Yle Areena

Muusikko Markus "Zarkus" Poussa on kuollut. Poussan kuolemasta kertoi hänen yhtyeensä Hemma Beast Facebook-sivullaan.

Muusikko Jukka Poika kertoo Facebook-sivullaan, että Poussa oli keikkamatkalla Jukka Pojan ja Kuules Crew -yhtyeen kanssa, kun Poussa sai kohtalokkaan sairaskohtauksen.

1975 vuonna syntyneen Zarkus Poussan pääinstrumentteja olivat rummut, lyömäsoittimet ja laulu. Poussa soittikin useissa eri kokoonpanoissa ja teki yhteistyötä monien suomalaisten huippumuusikoiden kanssa.

Esimerkiksi Hemma Beast -muusikkikollektiiviin kuuluivat muun muassa jazz-pianisti Lenni-Kalle Taipale, Sami Pitkämö ja Marzi Nyman. Hemma Beastin lisäksi Poussa soitti Giant Robot ja RinneRadio -yhtyeissä.

Poussa muistetaan myös televisiosta, jossa hän veti ohjelmaa Jokainen vieras on laulun arvoinen. SubTV:llä lähetetyssä ohjelmassa Poussa sävelsi, sanoitti ja äänitti biisejä tunnettujen suomalaisten kanssa. Poussa oli mukana myös André Wickströmin W-tyyli-sarjassa.

Lisäksi moniosaaja näytteli Q-teatterissa ja leffassa Saippuaprinssi.

Kollegat muistavat ystäväänsä

Monet Poussan kanssa työskennelleet muusikot muistivat edesmennyttä ystäväänsä sosiaalisessa mediassa. Poussan kanssa viimeisellä yhteisellä keikkamatkalla ollut Jukka Poika jäi sanattomaksi ystävänsä poismenon jälkeen.

- Miten tästä nyt sanailisi. Suruksemme Zarkus ei palannut keikkamatkalta kanssamme. Tätä ei pysty käsittämään, Jukka Poika kirjoitti Facebookissa.

Anssi Kela muisteli Facebook-sivullaan etenkin aikaa, jolloin artistit soittivat yhdessä Kelan Pekka ja Susi -bändissä.

- Ei tule heti mieleen toista ihmistä, joka poikkeaisi normeista niin paljon kuin Zarkus. Hän eli aivan omalla sykkeellään, Kela kirjoittaa päivityksessään.

Poussan kanssan Saippuaprinssi-leffassa näytellyt Mikko Lempilampi muisti Poussaa Instagramissa.

- Soitit aina niin palolla ja antaumuksella ja ilolla. Annoit niin paljon. Aina niin ystävällinen, Leppilampi kirjoittaa Poussasta lisäämänsä kuvan tekstiksi.

Avaa Instagram postaus

Myös bändikaveri Lenni-Kalle Taipale toi esiin somessa, miten ainutlaatuinen muusikko Poussa oli.

- "Rauhaa rajalle", sanoi Z usein. En oikein ikinä osannut tajuta, mitä se tarkoitti. En osaa nytkään, mutta nämä sanat ovat mielessäni, Taipale kirjoittaa Facebook-sivullaan.