Hyppää pääsisältöön

Kaj Kunnas pitää Teemu Selänteen twiittailua positiivisena asiana: Urheilijat voisivat olla enemmänkin mielipidevaikuttajia

Kunnas korostaa kuitenkin Selänteen vastuuta puheenvuoroissaan, koska ne saavat paljon huomiota.

Teemu Selänne ja Kaj Kunnas.

Teemu Selänteen tiistai-iltaiset twiitit turvapaikanhakijoista ja rikosten rangaistuksista tulivat monelle yllätyksenä. Selänne ei ole aiemmin twiitannut Suomen pakolaispolitiikasta tai keskustellut aiheesta muissa kanavissa.

Ylen urheilutoimittaja ja -selostaja Kaj Kunnas sanoo Yle Uutisille, ettei Selänteen yhteiskunnallinen aktivoituminen tullut kovin suurena yllätyksenä.

- Suomessa ollaan vähän tottumattomia siihen, että urheilijat ottavat kantaa muuhun kuin siihen, miten peli meni ja olisiko tuosta pitänyt tehdä maali.

Kunnas sanoo, että Suomessa hukataan paljon urheilijoiden potentiaalia, koska heillä olisi mahdollisuus olla yhteiskunnassa mielipidevaikuttajia ja läsnä muuallakin kuin vain urheilusuorituksissa. Kunnas uskoo, että urheilijoita pidetään yleisesti näköalattomina ihmisinä, koska heiltä ei ikinä puhuta mistään muusta kuin urheilusta, kilpailuista ja maaleista.

- Minusta urheilijoiden mielipiteillä olisi arvoa Suomen yhteiskunnalle. Onhan se ihan selvä, että jos Teemu Selänne on jotain mieltä, häntä kuunnellaan jopa enemmän kuin esimerkiksi poliitikkoa. Jos kuuntelet poliitikkoa, voit vähän ajatella, että tuo nyt ajaa oman puolueensa asiaa. Teemu Selänne taas on vapaa agentti, hänen mielipide on hänen mielipiteensä, Kunnas painottaa.

Selänteellä on runsaat 100 000 Twitter-seuraajaa. Kunnaksen mukaan Selänteellä on oikeus kertoa mielipiteensä, mutta hänellä on iso vastuu siinä, mitä hän sanoo ja mitä ei, koska hänellä on niin paljon seuraajia ja hänen puheenvuoroilleen annetaan paljon painoarvoa.

- En näe Teemu Selänteen twiittailua negatiivisena vaan positiivisena. Se herättää keskustelua. Vain keskustelun kanssa syntyy hyviä asioita. Jos Syyriassakin olisi vähän enemmän keskusteltu yhdessä ja oltu eri mieltä, mutta ei tapeltu ja tapettu, Syyria olisi varmasti parempi paikka.

Lue myös:

Etusivu kysyy: Onko urheilija yhteiskunnallinen vaikuttaja?

Näin Selänteen 8-paita nousi areenan kattoon – katso koskettavat videot 

Seitsemän syytä, joiden vuoksi Kaj Kunnas on lumoava ihminen ja ilmiö