Hyppää pääsisältöön

Mediassa kohistaan Selänteestä – mutta valtaosa Twitter-kansasta komppaa kiekkoikonia

Ennen tammikuun 26. päivää Teemu Selänne oli synonyymi kansallissankarille. Selänteen twiittien jälkeen leima sai pienen kolauksen, vaikka suuret massat sosiaalisessa mediassa seisovat edelleen kiekkolegendan takana.

Teemu Selänne

Kaikkien aikojen paras pistemies olympiajääkiekossa. NHL-tulokkaiden lyömättömän piste-ennätyksen haltija. Koko kansan maitopoika. Mies, jonka julkisuuskuva on käytännössä virheeton.

Näin moni suomalainen ajatteli ennen Selänteen twiittejä 26. tammikuuta, joissa hän vaati muun muassa hyysäyksen lopettamista. Lisäksi hän penäsi Selänteen mielipiteitä vastustavalta jääkiekkosivusto Jatkoajan päätoimittaja Antti Wennströmiltä ratkaisua siihen, kuinka raiskaukset saadaan loppumaan.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Blogikirjoituksessaan Selänne selvensi näkemyksiään. Ex-kiekkoilija kirjoittaa, ettei hyväksy rasismia missään olosuhteissa, eikä hänellä ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan, jos he osaavat käyttäytyä.

Hyvä, tilanne on nyt selvitetty. Mutta onko Selänne kuitenkaan enää koko kansan maitopoika, meidän yhteinen Teukka?

No, ei ainakaan kaikkien mielestä. Kyllä, blogikirjoituksessaan Selänne kumoaa kaikki mahdolliset päätelmät siitä, että hän olisi maahanmuuttoa vastaan. Mutta kohu oli edennyt jo liian pitkälle: muutamatkin asiantuntijat olivat tyrmänneet Selänteen ulostulon. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan Selänteen ja Aleksi Valavuoren aloittama "älämölö palvelee vain ääriryhmiä".

Monet ovat olleet kuitenkin tyytyväisiä siihen, että yksi Suomen tunnetuimmista henkilöistä ottaa kantaa tärkeään ja ajankohtaiseen asiaan. Sosiaalisessa mediassa Selänne on saanut paljon kehuja, ja muun muassa Yle Urheilun toimittaja-juontaja Kaj Kunnas pitää Selänteen twiittailua positiivisena asiana. Myös HIFK:n jääkiekkojoukkueen keskushyökkääjä Teemu Ramstedt twiittasi, että Selänteen kannanotto oli paikallaan.

Skip Twitter post

Verrattuna useimpiin Twitter-kohuihin, on silmiinpistävää, että #Teemugate'n kohdalla Selännettä ei heitetty keskelle myrskyn silmää. Tavallisesti Twitter on alusta, jossa kohun aiheuttaja joutuu nöyryytettäväksi rakkikoiraksi. Tuoreessa muistissa on Teri Niitti ja #imetysgate, jossa stylisti sai kuulla kunniansa.

#Teemugaten kohdalla Selännettä ei juurikaan edes kritisoitu. Satojen aiheseen liittyvien twiittien joukossa on vain muutama Selännettä kritisoiva twiitti. Valtaosa Twitter-kansasta seisoo edelleen suurpelaajan takana – vaikka myös kyseenalaistajat ilmaisevat mielipiteensä.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Skip Twitter post

#Teemugate-keskustelu synnytti odotetusti myös meemejä. Meemitalkoisiin osallistui omalla koomisella ja kärjistävällä tavallaan myös Noin viikon uutiset.

Skip Twitter post

Lue myös:

Veronika Honkasalon kommentti jääkiekon joukkoraiskauksista hämmensi Twitterissä – ”Ei ollut tarkoitus puhua Suomesta”

Selänne selventää näkemyksiään: Minulla ei ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan – jos he osaavat käyttäytyä

Kaj Kunnas pitää Teemu Selänteen twiittailua positiivisena asiana: Urheilijat voisivat olla enemmänkin mielipidevaikuttajia