Hyppää pääsisältöön

Selänne selventää näkemyksiään: Minulla ei ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan – jos he osaavat käyttäytyä

Selänteen mielestä raiskauksiin syyllistymisen pitäisi olla peruste karkotukselle. Samalla hän kertoo kuitenkin ymmärtävänsä, ettei ketään voi palauttaa sodan keskelle.

Teemu Selänne on yksi kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista. // Kuva: EPA / Paul Buck

Suomen kautta aikojen paras jääkiekkoilija Teemu Selänne on selventänyt kantojaan, jotka liittyvät turvapaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin ja niistä langetettaviin rangaistuksiin. Selänne twiittasi tiistaina 26. tammikuuta, että hyysäily on lopetettava.

Skip Twitter post

Selänne kirjoittaa blogissaan, ettei hyväksy rasismia missään olosuhteissa. Hänen mukaansa hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomesta.

- Turvapaikanhakijoita kohtaan minulla ei ole mitään vastaan. Niitä suomalaisia tai Suomessa oleskelevia turvapaikanhakijoita kohtaan, jotka eivät osaa käyttäytyä, minulla on, Selänne jatkaa.

Selänne kertoo pohtineensa suvaitsevaisuuden ja riskinoton rajaa kuultuaan ystävänsä alaikäisen tyttären jouduttua turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi. Selänteen mielestä raiskauksiin ja vastaaviin rikoksiin syyllistymisen pitäisi olla riittävä peruste karkotukselle.

- Se, että 60-luvulla on tehty sopimus, joka estää tämän, ei ole enää tarpeeksi hyvä selitys tälle ongelmalle. Maailma on muuttunut noista ajoista, ja tällaisia periaatteita on siksi arvioitava uudelleen, Selänne kirjoittaa viitaten Suomen vuonna 1968 allekirjoittamaan Geneven pakolaissopimukseen.

Selänteen blogissa nousee muutenkin esille se, että raiskauksista annettavat tuomiot ovat vuoden 2007 Stanley Cupin voittajan mielestä liian pieniä.

- Raiskauksista saatavien tuomioiden tulisi Suomessa olla täysin erilaisia kuin nykyisin. Miten on mahdollista, että Suomessa alle puolet raiskaustuomiosta on ehdottomia?

Selänne kertoo ymmärtävänsä, ettei ketään voi palauttaa sodan keskelle, vaan karkotus tulee tehdä vasta olojen rauhoituttua.

Lue myös:

Kaj Kunnas pitää Teemu Selänteen twiittailua positiivisena asiana: Urheilijat voisivat olla enemmänkin mielipidevaikuttajia

Näin Selänteen 8-paita nousi areenan kattoon – katso koskettavat videot

Fani matkusti Teksasista Helsinkiin – Teemu Selänne tarjosi illallisen