Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Israelin mediasota

Ulkolinja: Israelin mediasota, yle tv1
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vierailulla Yhdysvalloissa. Ulkolinja: Israelin mediasota, yle tv1 yle tv1

TV1 torstaina 4.2.2016 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 10.2. klo 22.55
Yle Areenassa 30 päivää

Israel monien muiden maiden lailla on jo pitkään ja menestyksellä käyttänyt diplomatiaa, suhdetoimintaa ja informaatiosotaa antamaan myönteistä kuvaa maailmalle.

Yhdysvalloissa Israelin maine on puhdas, vaikka Euroopassa Israelin iskut Gazaan on tuomittu laajasti. Israelilla on käytössään valtava propagandakoneisto, jolla se vaikuttaa tehokkaasti amerikkalaisten mielikuviin.

Dokumentissa (12) haastatellaan politiikan, median sekä Israelin ja Palestiinan konfliktin asiantuntijoita. Asiantuntijat arvioivat Israelin vuosikymmeniä kestänyttä toimintaa, jonka avulla se on halunnut turvata Yhdysvaltain ja amerikkalaisten tuen toiminnalleen.

Occupation of The American Mind: Israel´s Public Relations War in the United States. Käsikirjoitus: Roger Waters. Ohjaus: Loretta Alper ja Jeremy Earp. Tuotanto: Media Education Foundation/Mundovision Productions and Distribution Inc, Kanada, 2015.

Kommentit