Hyppää pääsisältöön

Rikos ja rakkaus – Jari Tervon romaaniin perustuva komedia arktisesta pikkukaupungista

Kotikatsomo: Rikos ja rakkaus, yle tv1
Marsipaani Räikkönen (Kai Lehtinen) ja seurakunnan taloudenhoitaja Kristiina Pahka (Tiina Lymi). Kotikatsomo: Rikos ja rakkaus, yle tv1 kotikatsomo: rikos ja rakkaus,Yle TV1

TV1 lauantaina 9.12.2017 klo 23.45 - 01.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Rikos ja rakkaus (12) on veijarikomedia pikkurikollisen Marsipaani Räikkösen (Kai Lehtinen) mystisen murhan aiheuttamasta omituisten tapahtumien sarjasta pohjoisessa pikkukaupungissa, joka näyttää Rovaniemeltä.

Rikoskomisario Rautapää (Pekka Valkeejärvi) johtaa sekavia kuulusteluja ja tutkimuksia, joihin sotkeutuu yhä enemmän hataramuistisia henkilöitä poliisilaitoksella, sairaalassa, kirkossa ja vankilassa.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Tiina Lymi, Saara Pakkasvirta, Maija Junno, Tomi Salmela, Sari Mällinen, Kari Hietalahti, Esko Nikkari, Peter Franzén, Sulevi Peltola, Tommi Korpela, Marja Packalén ja Juho Milonoff.

Elokuva pohjautuu Jari Tervon romaaniin Pyhiesi yhteyteen. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Pekka Milonoff.

Tuotanto: Kinoproduction Oy, 1999. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2016.

Kommentit