Hyppää pääsisältöön

Rikos ja rakkaus – Jari Tervon romaaniin perustuva komedia arktisesta pikkukaupungista

Kotikatsomo: Rikos ja rakkaus, yle tv1
Marsipaani Räikkönen (Kai Lehtinen) ja seurakunnan taloudenhoitaja Kristiina Pahka (Tiina Lymi). Kotikatsomo: Rikos ja rakkaus, yle tv1 kotikatsomo: rikos ja rakkaus,Yle TV1

TV1 lauantaina 9.12.2017 klo 23.45 - 01.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Rikos ja rakkaus (12) on veijarikomedia pikkurikollisen Marsipaani Räikkösen (Kai Lehtinen) mystisen murhan aiheuttamasta omituisten tapahtumien sarjasta pohjoisessa pikkukaupungissa, joka näyttää Rovaniemeltä.

Rikoskomisario Rautapää (Pekka Valkeejärvi) johtaa sekavia kuulusteluja ja tutkimuksia, joihin sotkeutuu yhä enemmän hataramuistisia henkilöitä poliisilaitoksella, sairaalassa, kirkossa ja vankilassa.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Tiina Lymi, Saara Pakkasvirta, Maija Junno, Tomi Salmela, Sari Mällinen, Kari Hietalahti, Esko Nikkari, Peter Franzén, Sulevi Peltola, Tommi Korpela, Marja Packalén ja Juho Milonoff.

Elokuva pohjautuu Jari Tervon romaaniin Pyhiesi yhteyteen. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Pekka Milonoff.

Tuotanto: Kinoproduction Oy, 1999. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.