Hyppää pääsisältöön

Sähköisen yo-kokeen uhkakuvat – mitä jos koneeni räjähtää kesken kokeen?

Ylioppilaskokeet alkavat sähköistyä syksyllä 2016, kun maantiede, saksa ja filosofia kirjoitetaan uudella tavalla. Miten mahdollisiin ongelmiin on varauduttu? Ylioppilastutkintolautakunnan Digabi-projektin projektipäällikkö Matti Lattu on työskennellyt sähköisen yo-kokeen parissa vuosia.

Teemat videolla:

  1. Sähkökatkos
  2. Koneen hajoaminen
  3. Kokeen säilyvyys, digi vs paperi
  4. Kynä ja paperi kokeessa
  5. Opiskelijan tietotekninen osaaminen
  6. Digitaalisuuden tuomat muutokset kokeeseen
  7. Lunttaaminen
  8. Koetilanteen harjoittelu

YleX:n Jenspa ja Köpi haastattelevat Lattua Studia-messuilla

Hardcore-versio eli leikkaamaton taltionti Helsingin Messukeskuksesta 1.12.2015. Tässä laajempia vastauksia yllä olevassa videossa esitettyihin kysymyksiin. Jos et päässyt Studia-messuille, voit katsoa keskustelun tästä.

Puolituntisessa haastattelussa asiaa myös siitä, miten Lattu on päätynyt kehittelemään sähköistä koetta, onko vastaavia muissa maissa, minkälainen vastuu opiskelijalla on tietoteknisestä puolesta ja onko koeaika lyhyempi tulevaisuudessa.

Artikkelit