Hyppää pääsisältöön

Sebastian Tynkkynen: Kansallisteatterin Töppöhörö on parhaimpia huumoriesityksiä, joita olen nähnyt!

Sebastian Tynkkynen, Juha Hurme, Töppöhörö, Kansallisteatteri
Sebastian Tynkkynen Kansallisteatterissa Sebastian Tynkkynen, Juha Hurme, Töppöhörö, Kansallisteatteri Kuva: Yle / Anu Heikkinen sebastian tynkkynen, juha hurme, töppöhörö, kansallisteatteri

Suomen Kansallisteatterin isolla näyttämöllä rymistelee tänä keväänä rasisti, homofoobikko ja sovinisti Viki. KulttuuriCocktail vei Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen katsomaan Juha Hurmeen kirjoittamaa ja ohjaamaa Töppöhörö-esitystä. Mitä jäi käteen?

MIKÄ TÖPPÖHÖRÖ?

Juha Hurmeen Töppöhörö kertoo suomalaisesta miehestä, jolla kaikki on mennyt pieleen. Viina on maistunut, vaimo ja lapset lähteneet ja potkutkin on tullut. Hän ei usko, että mikään voi nykymaailmassa muuttua. Niinpä hän kaivautuu yksiöönsä katselemaan televisiota ja juomaan verkkarit jalassa ja lippis vinossa kaljaa. Aina aika ajoin hän muistaa vakuutella itselleen miten mahtava mies hän on. Ostettuaan tarjouksesta jäisen, kokonaisen sian, hän huomaakin tuoneensa kotiin Alina Tomnikovin, joka haastaa Vikin maailmankatsomuksen täysin.

SEBASTIAN TYNKKYSEN TÖPPÖHÖRÖLLE ANTAMAT PLUSSAT JA MIINUKSET

Plusmerkit eli hyvää Juha Hurmeen Töppöhörö-näytelmässä
Plusmerkit eli hyvää Juha Hurmeen Töppöhörö-näytelmässä Kuva: Yle / Mikko Lehtola plusmerkit, töppöhörö, juha hurme, sebastian tynkkynen
  • Töppöhörö oli Sebastian Tynkkysen mielestä nautinnollinen esitys, koska se leikitteli stereotypioilla. ”Parhaimpia huumoriesityksiä, joita olen käynyt katsomassa,” hän sanoo.
  • "Kyllä tämä herätti ihan hirveän paljon ajatuksia. Luulen, että monenlaiset ihmiset saavat tuosta paljon ajateltavaa."
  • "Koreografia oli todella hieno, ja tilaa käytettiin valtavan hienolla tavalla."
  • Sebastian Tynkkynen oli ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa ja paikka teki häneen vaikutuksen. "Rakennus on uskomattoman hieno!"
Miinusmerkit, kritiikki, Juha Hurmeen Töppöhörö
Miinusmerkit, kritiikki, Juha Hurmeen Töppöhörö Kuva: Yle / Mikko Lehtola miinusmerkit, juha hurme, töppöhörö, arvio, kansallisteatteri
  • Sebastian Tynkkysen mukaan näytelmä ei koskettanut häntä, koska Vikin henkilökuva ei ollut hänen mielestään tarpeeksi uskottava. Hahmo oli vedetty todella överiksi alusta loppuun saakka. Hänen mukaansa tosielämän ilmiöitä olisi päästy käsittelemään paremmin, jos hahmo olisi ollut todenmukaisempi.
  • Näytelmä oli Sebastianin mielestä isänmaallisten ihmisten trollailua alusta loppuun. Hän olisi toivonut, että siinä olisi ollut huomattavasti enemmän sisäistä itsekritiikkiä.
  • Hänen mukaansa näytelmän nimi ei ollut onnistunut. "Töppöhörö ei kuvaa mitään, vaan jää tuotantotiimin sisäiseksi jutuksi. Nimen olisi pitänyt mennä näytelmän stereotyyppiseen ytimeen jollain tavalla."
  • "Miksi epäonnistujan roolin tällaisissa näytelmissä saa aina mies?" Sebastian pohtii. Hänen mukaansa esimerkiksi hänen Facebook-seinällään rujoimpia ja törkeimpiä juttuja kirjoittavat naiset.
Kommentit