Hyppää pääsisältöön

Tulokasartisti Evelina: Yksi twiitti vei uraani todella paljon eteenpäin

Tuottaja MGI:n yhteydenotto herätti Evelinassa aluksi epäilyksiä, mutta nyt hän ei halua edes miettiä, missä olisi ilman kaikkia häntä auttaneita ihmisiä.

Evelina // Kuva: YleX/Nadja Kamara

20-vuotias Evelina on juuri nyt iso nimi Suomen musiikkikentällä. Tähän mennessä hän on julkaissut vain kolme omaa singleä, mutta siitä huolimatta hän on päässyt keikkailemaan Nikke Ankaran ja Asteen kanssa sekä vierailemaan Cheekin ja JVG:n kappaleilla.

- Järjetön tuuri on käynyt kaiken kanssa. Kuin sattuman kautta joku on kiinostunut ja tästä on poikinut järjetön juttu, Evelina kommentoi YleX:lle.

Nikke Ankara, Aste ja Eveliina Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Lapsesta saakka omia kappaleita kirjoitellut Evelina tuli alun perin tutuksi laulukilpailu Voice Of Finlandin ensimmäiseltä tuotantokaudelta, jossa hän esitti muun muuassa version Nicki Minajin kappaleesta Super Bass. Evelina näkee kilpailusta tippumisen nyt hyvänä asiana.

- Olin todella nuori, enkä tiennyt vielä silloin, mikä se oma juttu olisi ollut.

Vuosi kilpailusta tippumisen jälkeen Evelina halusi uransa etenevän ja otti ohjat omiin käsiinsä. Hän laittoi räppäri Asteelle Twitterin kautta viestiä, jossa kertoi olevansa valmiina, kun Aste tarvitsisi kovaa vierailijaa kappaleelleen. Aste vastasi viestiin samana päivänä. Twiitillä oli osuutta myös siihen, että tuottaja MGI otti Evelinaan yhteyttä vuona 2013. Aluksi Evelina oli epäileväinen Facebookin kautta tulleen viestin suhteen, mutta tehtyään internteissä taustatutkimusta hän huomasi MGI:n olevan pätevä tyyppi.

- Onhan se aika naurettavaa, että olen asunut vielä vanhemmillani ja laittanut twiittiä menemään. Mutta kyllä se kannatti, se twiitti vei uraani paljon eteenpäin.

MGI ja Evelina

Parin vuoden ajan Evelina on kypsytellyt MGI:n kanssa biisinkirjoitusta ja omaa tyyliä. Evelina arvelee, että hänen tekemälleen musiikille on ollut Suomessa kysyntää ja markkinarako.

- Haluan, että minut tullaan muistamaan R&B-musiikista hiphop-trap-twisteillä, koska sitä ei Suomessa ole aikaisemmin paljoa ollut.

Evelina on päässyt myös keikkailemaan Asteen ja Nikke Ankaran kanssa, vaikka hän ei ole julkaissut montaa omaa kappaletta. Evelina kokee sillä olleen suuri merkitys, että artistit ovat noteeranneet häntä ja auttaaneet eteenpäin. Esimerkiksi hänen kuulijakuntansa olisi luultavasti paljon pienempi, jos hän ei olisi päässyt esittämään kappaleitaan myös nimekkäiden räppärien keikoille.

- Aluksi myös vihasin lavalla spiikkaamista, mutta Niken ja Asteen kanssa olen oppinut rentoutumaan, ja minusta on tullut paljon rohkeampi. Ei ole tapaa, jolla voisin heitä tarpeeksi kiittää.

Evelina kokee myös lukuisat vierailunsa muiden artistien kappaleilla todella merkittävänä edistyksenä uralleen. Hän ei halua edes halua miettiä, missä hän olisi ilman vierailua esimerkiksi JVG:n Takajeejee-kappaleessa.

- Fiitit ovat todella merkittävä syy siihen, missä olen nyt. Ei kukaan tiennyt minua ennen Takajeejee-kappaletta, ja jätkät otti minun kanssa pienen riskin. Se oli todella iso ele ja olen todella kiitolinen, että he näkivät minussa sen potentiaalin.

Vuonna 2016 Evelina saattaa julkaista debyyttilevynsä, ja muutenkin hänellä on on edessään salaisia isoja juttuja.

- Muutamissa palavereissa olen ollut ihan sanattomana, että oikeastiko haluatte, että minä tulen tekemään näin suuria juttuja.

Lue myös:

Takajeejeestä Madafakin darraan – näin fiitistä tuli uusi Idols 

Evelinan ja Mikael Gabrielin Honey-video julki 

Musiikin tekeminen on helpompaa kuin koskaan – kuudesosaa nykyartisteista et ollut kuullut ennen vuotta 2015