Hyppää pääsisältöön

Wilma järkyttyi Ollin testituloksesta

Ohjelman neljä pariskuntaa aloittivat suhteidensa solmukohtien avaamisen Jenni Pääskysaaren juontamassa avausjaksossa, joka esitettiin sunnuntaina 31. tammikuuta. He avautuivat Jennille ja ohjelman parisuhdevalmentajalle psykologi Tony Dunderfeltille niin ongelmistaan kuin siitä, mihin he rakastuivat toisissaan ja mikä pitää heidät edelleen yhdessä.

Avausjakson lopussa Jennille ja Tony jakoivat jokaiselle päähenkilölle Elämä pelissä -parisuhdetestin antaman arvion tämän suhteessa vallitsevasta rakkaudesta. Kukin heistä oli tehnyt testin erikseen eikä kenenkään tulos ollut aivan sama kuin omalla puolisolla.

”Suhteessamme vallitsee ruuhkaa”

Eniten toisistaan poikkesivat Wilman ja hänen miehensä Ollin testitulokset. Wilman testivastauksiin perustuva arvio pariskunnan suhteessa vallitsevasta rakkaudesta oli 86 pistettä sadasta, kun Ollin saama rakkausarvio oli vain 63 pistettä. Suomalaisten keskiarvo on 83 pistettä sadasta.

Wilman ilmeestä päätellen Ollin testitulos oli hänelle järkytys. Kun testivastauksia purettiin auki, ilmeni, että Ollin luottamus suhteen jatkumiseen oli vähäisempi kuin vaimollaan. Wilma puolestaan kertoi, että heidän suhteessaan ”vallitsee ruuhkaa”. Kun Jenni pyysi Wilmaa tarkentamaan, mitä tämä tarkoitti ilmaisullaan, Wilma viittasi prinsessa Dianaan, joka taannoin kuvasi miehensä uskottomuutta samankaltaisella ilmaisulla.

Merkittävä ero oli myös Lenan ja Ollin tuloksilla. Lenan rakkausarvio oli 90 pistettä sadasta, mutta Ollin vain 78 pistettä sadasta. Ero selittyi osin sillä, että Olli oli vähemmän tyytyyväinen suhteessa ilmenevään intohimoon.

Tonin rakkausarvio, 93 pistettä, puolestaan oli selvästi suurempi kuin kumpparininsa Heidin testitulos 85 pistettä, joka on hieman vähemmän kuin alle kaksi vuotta yhdessä olleiden suomalaisparien keskiarvo 88 pistettä sadasta.

Lähimmäksi toisiaan osuivat Ninja ja Yoshiki, joiden rakkausarviot olivat 86 ja 87 pistettä sadasta.

Seuraavassa viidessä, tiistaisin 2. helmikuuta alkaen klo 20:00 esitettävässä puolituntisessa jaksossa parit opettelevat rakkauden taitoja Tonyn vetämällä tunteikkaalla ja tapahtumarikkaalla parisuhdeleirillä Viron Saarenmaalla. Sarjan päätösjaksossa maaliskuussa selvitetään, onko pariskuntien rakkaus vahvistunut.

 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Uudet rakkausarviot julkistetaan

  Parit saavat uudet rakkausarviot sarjan viimeisessä jaksossa

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, onko Tony Dunderfeltin valmentamien pariskuntien rakkaus vahvistunut. Lena ja Olli, Toni ja Heidi sekä Ninja ja Yoshiki kertovat, miten he ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen valmennusleirin opetuksia arjessaan. Sarjan päätösjakso esitetään sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.