Hyppää pääsisältöön

UMK16 - Äänestyksen säännöt

1. Yleistä

Voit osallistua Uuden musiikin kilpailun 2016 (UMK16) äänestykseen:

 • Äänestämällä verkossa ennen TV-lähetyksiä (“ennakkoäänestys”)
 • TV-lähetysten aikana:
 1. lähettämällä tekstiviestin äänestyslyhytnumeroon
 2. soittamalla äänestyspuhelinnumeroon
 3. internetissä

Ennakkoäänestyksen aikataulu ja äänestysohjeet esitetään verkkosivulla yle.fi/umk.
Lähetysten aikaiset äänestysnumerot ja ohjeet kuulutetaan sekä näytetään tv-ohjelman aikana tv-ruudussa.

UMK16 lahjoittaa tänä vuonna äänestystuoton Nenäpäivän yhdeksän järjestön työhön maailman lasten hyväksi.

Yleisradio Oy (Yle) valvoo UMK16:n äänestyksen toteutusta, mutta Yle taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen sekä/tai raatien ääniin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Ylen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voittajan päättää Ylen nimeämä asiantuntijaraati.

Äänestysajat eri kilpailulähetyksille ovat:

Karsinta 1:

 • Ennakkoäänestys: ma 1.2. klo 12 - to 4.2. klo 24
 • Lähetyksen aikainen äänestys: la 6.2. klo n.21 - n. 22.30

Karsinta 2:

 • Ennakkoäänestys: Ma 8.2. klo 12 - to 11.2. klo 24
 • Lähetyksen aikainen äänestys: la 13.2. klo n.21 - n. 22.30

Karsinta 3:

 • Ennakkoäänestys: Ma 15.2. klo 12 - to 18.2. klo 24
 • Lähetyksen aikainen äänestys: la 20.2. klo n.21 - n. 22.30

Finaali

 • Ennakkoäänestys: Ma 22.2. klo 12 - to 25.2. klo 24
 • Lähetyksen aikainen äänestys: la 27.2. klo n.21 - n. 23

TV-lähetysten aikaisten äänestysten alkamis- ja päättymisajat ovat viitteelliset, tarkat ajat ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä.

Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä (tekstiviestein, puhelmitse sekä nettiäänestyksen kautta) ei huomioida äänestystuloksessa, mutta ne voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

Alkukarsinnoissa äänestystuloksen ratkaisevat ainoastaan yleisön antamat äänet. Finaalissa äänestystuloksen ratkaisevat yleisöäänet sekä raatien antamien äänien yhteistulos. Yleisöäänien osuus lopputuloksesta on 50 % ja raatien 50 %.

Yle ei millään tavalla tunnista tai kerää tietoja yksittäisistä äänestäjistä, joten yksittäinen äänestäjä voi myös äänestää useita kertoja.

Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Ylestä, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai –verkoissa, järjestelmissä, servereissä, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Mikään näissä säännöissä tai ehdoissa ei rajoita kuluttajansuojaasi.

2. Äänestysohjeet

a) Ennakkoäänestys ennen TV-lähetyksiä:
Ennakkoäänestys on auki verkkosivulla yle.fi/umk. Ennakkoaänestys on auki kulloisenkin karsinta- ja finaaliviikon lähetystä edeltävästä maanantaista klo 12 torstaihin klo 24 (eli keskiyöhön torstain ja perjantain välisenä yönä) asti. Äänestys on mahdollista eri verkkoselaimilla varustetuilla päätelaitteilla (tietokone, tabletti, älypuhelin) ja jos olet hankkinut Yle Tunnuksen. Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Yle Tunnuksen perustaminen vaatii olemassaolevan sähköpostiosoitteen ja salasanan. (Lue lisää Yle Tunnuksesta.) Yle Tunnuksen voi hankkia ennakkoon tai ensimmäisen ennakkoäänestyskerran yhteydessä. Samalla tunnuksella voi äänestää yhden kerran kuhunkin lähetykseen liittyvässä ennakkoäänestyksessä. Ennakkoäänestys on maksuton.

b) Äänestys TV-lähetyksen aikana tekstiviestillä:
Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettua äänestysnumeroa käyttäen) lähettämällä tekstiviestinä valitun äänestyskohteen numero äänestysohjeiden mukaiseen puhelinnumeroon. (Esim. lähetä äänestyskohteesi numero, esim. 2, tekstiviestinä, esim. numeroon 16499). Näin antamasi ääni on rekisteröity ja vaikuttaa äänestystulokseen. Yhden tekstiviestin hinta on 1,00 euroa.

c) Äänestys TV-lähetyksen aikana puhelimella:
Äänestää voi myös soittamalla puhelimella tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettua äänestysnumeroa käyttäen) kullekin äänestyskohteelle annettuun äänestyspuhelinnumeroon. Numerot näkyvät kunkin äänestyskohteen kohdalla ruudussa lähetyksessä ja tv-ohjelman nettisivuilla.

Äänestysnumerot ovat: 0700 79 051– 0700 79 059
Yhden äänestyspuhelun hinta on 1.00 euroa/puhelu + pvm.
Mikäli äänestyslinjoissa on ruuhkaa, voit soittaa hetken kuluttua uudestaan, mikäli äänestysaikaa on vielä jäljellä.

c) Äänestys TV-lähetyksen aikana Internetissä:
Äänestys tapahtuu käyttämällä internet- tai mobiiliselainta. Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettujen kilpailijoiden nimiä käyttäen, ilmoitettuun äänestysaikaan TV-lähetyksen aikana) äänestyssivulla Internetäänestyksessä voit äänestää äänestyspaketeilla, useamman kuin yhden äänen kerrallaan.

Internetäänestyksen hinnat ovat seuraavat:

 • 1 ääni Yhteensä 1,00€ (alv0%)
 • 5 ääntä Yhteensä 5,00€ (alv0%)
 • 10 ääntä Yhteensä 10,00€ (alv0%)

Internet-äänestämisessä maksu suoritetaan verkkomaksuilla pankkitunnuksia (Nordea, Aktia, Sampo, S-Pankki, Ålandsbanken, Osuuspankki, Handelsbanken) tai pankki/luottokorttia (Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express) hyödyntäen.

3. Internet-äänestyksen erityisiä sääntöjä

Voidaksesi äänestää, sinun tulee sitoutua noudattamaan näitä ehtoja kaikessa tv-ohjelman internetsivuston käytössä. Käyttäessäsi UMK16:n internetsivustoa vakuutat tutustuneesi tässä dokumentissa listattuihin ehtoihin, sellaisena kuin ne kulloinkin ovat voimassa, ja hyväksyväsi ne.

Yle pitää oikeuden jakaa ennen kilpailulähetyksiä yhteistyökumppaneilleen, alihankkijoilleen, kilpailijoille sekä suoraan yleisölle valitsemiensa kanavien kautta äänestyskoodeja. Kukin äänestyskoodi mahdollistaa internet-äänestyspalvelun sivulla kertaluontoisesti yhden äänen antamisen äänestäjän valitsemalle kilpailijalle.

Yle ei vastaa internetsivuston kautta käytettävästä, ulkopuolisen palveluntarjoajan toteuttamasta verkkomaksupalvelusta ja sen käytöstä, vaan verkkomaksamiseen liittyvän palvelun toteuttava ulkopuolinen palveluntarjoaja vastaa Ylen internetsivuston kautta käytettävästä verkkomaksupalvelusta ja sen käytöstä.

Ylen internetsivustolla ei kerätä henkilötietoja. Yle voi käyttää internetsivustolla evästeitä (cookies) Ylen yksityisyyden suojan toimintaperiaatteiden mukaan kuvatulla tavalla. Eväste on asiakkaan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto, joka yleensä sisältää anonyymin tunnistenumeron, eikä vahingoita päätelaitetta.

Yle ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita Ylen internetsivuston toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi.
Yle internetsivuston käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Yle ei peri internetsivuston käytöstä maksua äänestämisestä loppukäyttäjältä veloitettavan hinnan lisäksi, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

5. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys Yleen seuraavin tavoin:

 • Täytä lomake verkko-osoitteessa: https://palaute.yle.fi/
 • sähköpostitse osoitteella ohjelmapalaute@yle.fi
 • puhelimitse, p. 020 690 414 (Puhelun hinta on sama kuin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Muina aikoina voi jättää viestin puhepostiin.)
 • postitse osoitteella Yle Ohjelmapalaute, PL 98, 00024 Yleisradio

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Oma nimesi, yhteystietosi (mieluiten puhelinnumerosi)
 • Viittaa ohjelmaan UMK Kilpailu 2016 (UMK 2016)
 • Tarkenna mistä äänestysmuodosta on kyse, ja tarvittaessa anna lisätietoja, mm.
 1. Äänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 2. Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 3. Mobiilioperaattorin nimi
 4. Puhelimesi merkki ja malli
 5. Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit
 6. Jos kyse verkkoäänestyksestä niin verkkoselaimesi versio

Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Yle Ohjelmapalautteen rekisteriseloste

Yleisradio Oy, Radiokatu 5, 00024 Yleisradio
p. 09 14801/vaihde
Y-tunnus 0215438-8

Uusimmat sisällöt - UMK 2016