Hyppää pääsisältöön

Uusnatsi tönäisi naistoimittajaa naisrauhaa -mielenilmauksessa, ja minua koko juttu nauratti

Kuinka tyhmä pitää ihmisen olla, että tönäisee naisrauhaa-mielenilmauksessa naistoimittajaa, ihmettelee YleX Etusivun toimittaja Eve Väyrynen.

Eve Väyrynen

Kävin lauantaina mielenilmauksessa. Kyseessä oli Rajat kiinni -liikkeen järjestämä mielenilmaus naisrauhan puolesta.

Etsin haastateltavaksi alle 30-vuotiaita osallistujia, ja hetken etsinnän jälkeen toimittajatutkaani osui mieskolmikko. He olivat niitä harvoja nuoria ihmisiä, joita tapahtumassa oli paikalla. Kolmikko oli pukeutunut tiimivaatteisiin, ja esikuvana taisi olla Joensuu 90-luvulla: maiharit, metrohousut ja pilottitakit. Asuista tuli selkeät uusnatsi-vibat.

Tiedustelin kolmikolta, miksi he olivat halunneet tulleet naisrauha-tapahtumaan.

Avattuani suuni tajusin heti, että haastateltavat olivat kännissä. Ja sain vastaukseksi kysymykseeni aggressiivisen haistatteluputken.

- Yle painu vi***un! Mene pois. Paskamedia ootte. Se on sama ku suvakki! Menkää helevettiin!

Ja kehoittaessaan minua poistumaan, yksi kolmikosta tönäisi kevyesti.

En kokenut tilannetta pelottavaksi, sillä mielenilmaus sujui muuten rauhallisesti. On minua känniläiset ennenkin tönineet. Lähinnä nauratti.

Suomen versio Saturday Night Livestä alkaa lauantaina. Tässä ilmainen sketsi-idea, Aku Hirviniemi ja kumppanit:

Uusnatsi vetäisee ennen mielenilmausta sellaset kännit, että unohtaa tapahtuman alkaessa, miksi on paikalla. Hänen kaverinsakaan eivät muista, että kyseessä on naisten koskemattomuutta puolustava tilaisuus. Siksi koviksen imagoa ylläpitävä natsi tönäisee työtään tekevää naistoimittajaa. Mielenosoittaja menettää mahdollisuutensa puhua itselleen tärkeän asian puolesta ja tekee itsestään muiden silmissä pellen.

LOL.

Lue myös:

Rajat kiinni -mielenosoituksessa tönäisty toimittaja ehdotti sketsiä YleX Aamussa vierailleille SNL-tähdille