Hyppää pääsisältöön

Rajat kiinni -mielenosoituksessa tönäisty toimittaja ehdotti sketsiä YleX Aamussa vierailleille SNL-tähdille

Saturday Night Liven Aku Hirviniemen mukaan rasismi ja katupartiot ovat vaikeita sketsiaiheita, koska ”he tekevät sen itse”.

SNL:n Aku Hirviniemi ja Kalle Lamberg. // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Lauantaina Rajat kiinni -mielenosoituksessa Helsingissä käynyt YleX Etusivun Eve Väyrynen kirjoitti maanantaina kokemuksissaan tässä kommentissa. Eve vieraili ”naisrauhaa” ajaneessa mielenosoituksessa toimittajan ominaisuudessa ja yritti haastatella skinityylisesti pukeutunutta kolmikkoa.

Vastaukseksi Eve sai haistattelua sekä kevyen tönäisyn.

Eve halusi ehdottaa aiheesta sketsi-ideaa Aku Hirviniemelle ja Kalle Lambergille, jotka ovat lauantaina MTV3:lla alkavan Saturday Night Live -sketsiohjelman tähtiä. Hirviniemi ja Lamberg saapuivat tiistaina YleX Aamun vieraiksi.

- Sketsi menisi niin, että laitetaan maiharit ja pilotit päälle. Sitten lähdetään osoittamaan mieltä naisrauhan puolesta. Vedetään kännit, ja unohdetaan, miksi oikeastaan lähdettiinkään osoittamaan mieltä. Sitten tönäistään naistoimittajaa, vaikka tarkoituksena oli kannattaa naisrauhaa. Eikö tämä olisi aika hyvä sketsi? Eve pitchaa.

Vieraat pohtivat, onko kyseessä sketsi vaiko vain surkeaa todellisuutta. Hirviniemi kuitenkin sanoo, että rasismi ja esimerkiksi katupartiot ovat aiheita, joita SNL:ssä ei voida jättää käsittelemättä. SNL:n tarkoituksena on olla juuri ajankohtainen ja myös uutisiin pureutuva sketsiohjelma.

- Ei näitä voida jättää käsittelemättä, mutta se on tosi vaikea aihe. He tekevät sen vähän itse, kuten on huomattu, Hirviniemi sanoo.

Eve Väyrysen maanantainen teksti on kerännyt satoja kommentteja. Hän on myös saanut runsaasti palautetta ja vihaviestejä sosiaalisen median kautta.

Yhdysvalloissa 40 vuotta pyörinyt Saturday Night Live on perinteisesti tarttunut yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin. Myös Suomen version tekijät ovat luvanneet olla karttamatta puhuttavia aiheita.

Kuuntele koko YleX Aamun haastattelu alta:

Lue myös:

Uusnatsi tönäisi naistoimittajaa naisrauhaa -mielenilmauksessa, ja minua koko juttu nauratti

Saturday Night Liven vakiotähdissä yllätysnimi – "Katseluluvut eivät tule olemaan yhtä suuret kuin Putouksella"

Saturday Night Livestä tehdään Suomi-versio – tämän takia se on todella iso juttu