Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto ei pelkää riskejä – Miksi tehdä esitys, joka olisi liian helppo?

Saara Aallon UMK-show'sta ei puutu vauhtia ja jännitysmomentteja. Laulaja uskoo, että kaikki sujuu karsinnoissa hyvin, mutta koreografian onnistuminen sisältää riskejä.

– En muista, olenko ikinä ollut näin monimutkaisessa show'ssa. Kolmeen minuuttiin on saatu mahdutettua niin paljon liikkuvia osia ja jännitysmomentteja, että kyllä jännittää, Saara kertoo.

Esiintymispuku on jo itsessään raskas ja painava. Asussa on vaikea seistä, saati sitten liikkua ja laulaa. Oman haasteensa tuo se, että tanssijat Saaran ympärillä myös muokkailevat origami-tyylistä pukua.

– Minulla on jalassa korkeat korkkarit, ja siinä minä heilun ja huojun. Aina jännittää, että mistä suunnasta joku repäisee niin, että lennän nurin, Saara sanoo.

kengät
Saara Aalto kengissä on hurjat korot. kengät Kuva: Pia Asikainen kengät

Koreografia on monimutkainen ja siinä on paljon muuttuvia osia. Siksi show'n onnistumiseen sisältyy myös riskejä. Kaikkia elementtejä Saara ei halua vielä paljastaa, mutta luvassa jotain huikean hienoa.

– Se on aika vauhdikasta. Treeneissä meinasi lähteä hiukset päästä, Saara nauraa.

Saara on nauttinut show'n tekemisestä paljon. Erityisen ihanaa on ollut se, että hän on saanut tehdä töitä ison ryhmän kanssa.

– Koska olen sooloartisti, teen juttuja monesti yksin. On tosi kivaa, että minulla on tuollainen porukka, Saara iloitsee.

Olisi tosi tylsää tehdä esitys, joka olisi liian helppo.― Saara Aalto

Koreografiassa on paljon haasteita, mutta Saaraa ei haittaa ottaa riskejä.

– Olisi tosi tylsää tehdä esitys, joka olisi liian helppo ja siinä ei kehittyisi ollenkaan. Tämän show'n tekemisen jälkeen me kaikki ollaan varmasti kokemuksen rikkaampia.

Saaran treeneissä tanssijat pääsivät harjoittelemaan muun muassa origami-puvun taittelua. Se ei ollut aivan yksinkertaista.

– Me ollaan todettu, että se on "No fear, just panic", tanssija vitsailee.

naislaulaja
Saara Aalto kilpailee ensimmäisessä karsinnassa 6.2. origami-aiheisessa puvussa. naislaulaja Kuva: Pia Asikainen Saara Aalto,umk 2016
puku
Saara Aallon puvun on suunnitellut Reija Wäre, joka vastaa myös UMK-kilpailijoiden koreografiosta. puku Kuva: Pia Asikainen Saara Aalto

Saara Aalto kilpailee ensimmäisessä karsinnassa 6.2. kappaleellaan No Fear. Karsinta nähdään klo 21 Yle TV2:lla ja yle.fi/umk-verkkosivuilla.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016