Hyppää pääsisältöön

Yle Draama esittää: Samuli Edelmann tasavallan presidenttinä vuonna 2017

Laura Malmivaara ja Samuli Edelmann
Laura Malmivaara ja Samuli Edelmann Kuva: Heli Sorjonen draamasarjat

Yle Draama esittää: Samuli Edelmann tasavallan presidenttinä vuonna 2017

Lauri Nurksen ohjaaman Presidentti-draamasarjan pääosaa näyttelee Samuli Edelmann. Uutuussarjan kuvaukset alkavat Helsingissä 8. helmikuuta. Presidentti on jännittävä ja koskettava draama suomalaisen poliittisen vallan huipulta.

Samuli Edelmannin lisäksi keskeisissä rooleissa näyttelevät mm. Laura Malmivaara, Tommi Eronen, Mats Långbacka, Rea Mauranen, Esko Salminen, Inka Kallén ja Olavi Uusivirta. Sarjan käsikirjoitus on Kirsti Mannisen ja Antti Pesosen.

”Vuoteen 2018 sijoittuva poliittinen draamasarja antaa mahdollisuuden pohtia missä Suomi on nyt ja mihin me olemme menossa, kun joudumme esimerkiksi hakemaan paikkaa idän ja lännen välissä. Käsikirjoittajien taitavasti luomassa maailmassa minua kiinnostaa ohjaajana päästä todistamaan tilanteita, joihin ei normaalisti ole pääsyä. Olemme saaneet kasaan huikean näyttelijä-ensemblen kertomaan puhuttelevaa tarinaa - odotan innolla pian alkavia kuvauksia”, kertoo ohjaaja Lauri Nurkse kuvausvalmistelujen keskeltä.

Zodiak Finlandin tuottamassa sarjassa tasavallan presidentiksi valitaan Henri Talvio (Samuli Edelmann), mies päivänpolitiikan ulkopuolelta, epäkorrekti tulokas, jonka suoraviivaisia otteita kavahtavat niin oma kanslia kuin poliittiset vihamiehet. Asenne jakaa mielipiteitä, mutta presidentti Talvio ei suostu asettumaan passiiviseen rooliin. Myös presidentin puolisolla (Laura Malmivaara) tuntuu olevan paljon sananvaltaa tasavallan päämiehen päätöksiin.

Käytännössä Suomea kuitenkin johtaa pääministeri (Inka Kallén), joka on poliittisen historiamme nuorin - ja nainen. Hänen kanssaan presidentillä on usein erilainen näkemys maan tulevaisuudesta. Kulissien takana näiden kahden kanssakäyminen on kuitenkin vielä monimutkaisempaa kuin julkisuudessa.

"Sarja on jännittävä kurkistus vallan kulissien taakse. Poikkeuksellinen sarja Suomessa politiikan huipulta. Samuli Edelmann presidenttinä ja muu ykkösluokan casting tulee takaamaan meille upean elämyksen. Uskon sarjan menestyvän", tilaaja Olli Tola kommentoi.

Sarja esitetään Ylellä Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017.

Lue lisää Presidentti-sarjan sivuilta!

Artikkelia päivitetty 19.5.2016, lisätty Esko Salminen Kalle Holmbergin tilalle.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua