Hyppää pääsisältöön

Anna mulle Lovee -elokuvan tähti Tomi Alatalo: ”Ensimmäinen roolini oli hevosen perse”

Tomi Alatalo tekee debyyttiroolinsa valkokankaalla Anna mulle Lovee -elokuvassa. Aikaisemmin näyttelijä on loistanut muun muassa Jeesuksena ja hevosen takalistona.

Tomi Alatalo & Poikelus ja Hätönen // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Yhdestä Suomen legendaarisimmasta levy-yhtiöstä Love Recordsista kertova Anna mulle Lovee -elokuva sai vastikään ensi-iltansa. Elokuvassa näyttelee liuta kuuluisia suomalaisia näyttelijöitä, kuten Riku Nieminen, Pirkka-Pekka Petelius ja Jarkko Niemi. Sekaan on päässyt myös elokuvaroolissa debytoiva Tomi Alatalo, joka on aikaisemmin esiintynyt teatterilavalla ja muun muassa Via Crucis – Ristin tie -näytelmässä Jeesuksena.

Alatalon ihka ensimmäinen rooli oli kuitenkin jotain ihan muuta.

- Sain roolin Peppi Pitkätossun hevosen päänä. Ilmeisesti minun nuorta käänteentekevää ilmaisuani ei arvostettu ja sain alennuksen hevosen perseeksi. Jonkinlaisella kostoretkellä tässä ollaan tänäkin päivänä, mies nauraa Poikelus ja Hätönen -ohjelman haastattelussa.

Anna mulle Lovee -elokuvassa Alatalo näyttelee yhtä Love Recordsin perustajista, jähmeää Otto Donneria.

- Katsoin Donnerin jäykimpiä haastatteluita Ylen elävästä arkistosta ja otin niistä inspiraatiota. Mentiin kuitenkin käsikirjoitus edellä. Donner on ollut varmasti oikeasti paljon hauskempi ja vapautuneempi. Tässä roolissa tällainen luonne ajoi kuitenkin paremmin asiansa.

Valkokankaalla näytteleminen oli Alatalon mielestä hämmentävää, mutta tietenkin erittäin hienoa.

- Omien pensseleideni näkeminen viiden metrin mitalla oli erittäin surrealistinen, mutta palkitseva kokemus, näyttelijä kertoo.

Poikelus ja Hätönen kunnioittivat Tomi Alatalon punk-taustaa Tuplatällit-ohjelmaosiossaan säveltämällä näyttelijälle kappaleen. Kuuntele alta juontajien tuoreen PH-arvot-nimisen yhtyeen esikoinen Tomi Alatalo. 

Teksti: Mika Parikka