Hyppää pääsisältöön

Kummelin kyylä kohtasi Olmin palan ja haali turhia tavaroita

"Kyllä taas niin tympii, ettei mistään mitään välitetä muista ihmisistä, eletään justiin niin ku vaan itte halutaan ja muitakin ihmisiä on olemassa ja voitas vähän kattoo, ettei ihan olla niinku... Hei poika! He, he, he, he, hei, hei!"

Kerrostalokyylän elämä ei ole helppoa. Aina saa olla huomauttelemassa yhdelle naapurin pojalle, joka milloin kävelee kyylän juuri hiekoittamalla pihalla liian karheapohjaisilla tennareilla, milloin kulkee vastaistutetun nurmikon päältä. Siihenhän syntyy jääpatja, talvi kun on! Kerrankin se parkkeerasi auton niin, että pakokaasut menivät kyylän piimään. Hän nimittäin nauttii aamupalansa ensimmäisen kerroksen asunnossaan ikkuna auki.

Olmi, pala ulos! Olmi, näytä dorkalle pala!

Vaikka kyylä ihan yhteistä hyvää tässä vain ajattelee, hän joutuu kerta toisensa jälkeen kohtaamaan Olmin palan. Kun Olmi on laittanut palan piiloon, kyylän ei enää tee mieli valittaa. Kyylää ei enää haittaa, että poika kävelee juuri vahatulla lattialla, tai että kuntosalin alapuolella pidettävät kuoroharjoitukset menevät pilalle, kun Olmi on niin äänekäs puntilla.

Kyylä tavattiin myös Kummelin uusissa jaksoissa vuonna 2003. Silloin hänellä oli naapurina runoilijapoika, joka pääsisi kyllä vielä pitkälle taitavilla riimeillään.

"Ootsä äijä dorka, ootsä äijä jurbo? Äijä kelaa, mihin sä tarviit tollasta melaa?"

Mitähän se runoilijapoika nyt meinaa?

"Ei taida mennä kaaliin, ei taida mennä naattiin? Ethän sä omista laivaa, etkä paattii! Skipödiweinäy!"

Siis tarkoittaako se, että kyylä ei omista venettä? Ja mitä sitten?

"Kyllähän se aikuisella miehellä on silti airot olla. Skifödiveinäy!"

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.