Hyppää pääsisältöön

Kummelin kyylä kohtasi Olmin palan ja haali turhia tavaroita

"Kyllä taas niin tympii, ettei mistään mitään välitetä muista ihmisistä, eletään justiin niin ku vaan itte halutaan ja muitakin ihmisiä on olemassa ja voitas vähän kattoo, ettei ihan olla niinku... Hei poika! He, he, he, he, hei, hei!"

Kerrostalokyylän elämä ei ole helppoa. Aina saa olla huomauttelemassa yhdelle naapurin pojalle, joka milloin kävelee kyylän juuri hiekoittamalla pihalla liian karheapohjaisilla tennareilla, milloin kulkee vastaistutetun nurmikon päältä. Siihenhän syntyy jääpatja, talvi kun on! Kerrankin se parkkeerasi auton niin, että pakokaasut menivät kyylän piimään. Hän nimittäin nauttii aamupalansa ensimmäisen kerroksen asunnossaan ikkuna auki.

Olmi, pala ulos! Olmi, näytä dorkalle pala!

Vaikka kyylä ihan yhteistä hyvää tässä vain ajattelee, hän joutuu kerta toisensa jälkeen kohtaamaan Olmin palan. Kun Olmi on laittanut palan piiloon, kyylän ei enää tee mieli valittaa. Kyylää ei enää haittaa, että poika kävelee juuri vahatulla lattialla, tai että kuntosalin alapuolella pidettävät kuoroharjoitukset menevät pilalle, kun Olmi on niin äänekäs puntilla.

Kyylä tavattiin myös Kummelin uusissa jaksoissa vuonna 2003. Silloin hänellä oli naapurina runoilijapoika, joka pääsisi kyllä vielä pitkälle taitavilla riimeillään.

"Ootsä äijä dorka, ootsä äijä jurbo? Äijä kelaa, mihin sä tarviit tollasta melaa?"

Mitähän se runoilijapoika nyt meinaa?

"Ei taida mennä kaaliin, ei taida mennä naattiin? Ethän sä omista laivaa, etkä paattii! Skipödiweinäy!"

Siis tarkoittaako se, että kyylä ei omista venettä? Ja mitä sitten?

"Kyllähän se aikuisella miehellä on silti airot olla. Skifödiveinäy!"

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto