Hyppää pääsisältöön

Kyllä BBC hoitaa

Kyllä BBC hoitaa -sarja, yle tv1
Arvojohtaja Ian Fletcher (Hugh Bonneville, kesk.) tiimeineen. Simon Harwood (Jason Watkins, vas.), Siobhan Sharpe (Jessica Hynes), Tracey Pritchard (Monica Dolan), Will Humphries (Hugh Skinner), Lucy Freeman (Nina Sosanya) ja Anna Rampton (Sarah Parish). Kyllä BBC hoitaa -sarja, yle tv1 yle tv1

TV1 sunnuntaisin 23.4. - 14.5.2017 klo 14.00 - 14.30 (1. tuotantokausi uusintana) ja 21.5. - 18.6.2017 (2. tuotantokausi uusintana)
Yle Areenassa 7 päivää

Lontoon olympialaisten järjestelyistä nipin napin pinnalle selvinnyt Ian Fletcher on pitänyt lomansa ja saanut uuden hienon pestin. Hänestä on leivottu brittiläisen instituution eli BBC:n arvojohtaja.

Mitä oikein kuuluu toimenkuvaan, jolla on noin hienolta kalskahtava nimi? Se ei taida olla kenellekään aivan selvää.

2012: Olympiaseikkailu-sarjan (Twenty Twelve) hengessä tehty uusi komediasarja ravistelee yhtä brittiläisen instituution kulmakivistä, maailman tunnetuinta julkisen palvelun yhtiötä BBC:tä. Ykkönen esittää uusintana sarjan kaksi tuotantokautta.

Ianin roolissa jatkaa Downton Abbeystä tuttu Hugh Bonneville. Entisistä kollegoista sarjassa on mukana Jessica Hynesin esittämä Siobhan Sharpe. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Anna Ramptonia näyttelevä Sarah Parish ja Lucy Freemanin roolissa Nina Sosanya.

Anteeksi, missä on työpöytäni?

Ian Fletcher aikoo olla mies paikallaan ja tarttua reippaasti kaikkiin eteen tuleviin haasteisiin.

Tosin pelkästään sisäänpääsy suureen ja hienoon lähetyskeskukseen on aikamoinen koettelemus, ja oman työpisteen löytäminen suuri haaste.

Avokonttoreiden ja tilan maksimaalisen hyödyntämisen nimiin vannova yhtiö on kaatanut sekä raja-aidat että seinät ja pistänyt koko henkilökunnan työskentelemään yhdessä suuressa avokonttorissa. Se jos mikä nostattaa yhteishenkeä. Paikkoja on tosin rajallisesti, joten nopeat syövät hitaat.

Kyllä BBC osaa -sarja, yle tv1
Kyllä BBC osaa -sarja, yle tv1 yle tv1

Suuret egot kolisevat

Muita arjen haasteita ovat suuren mediatalon väen elämää suuremmat egot, jotka kolisevat toisiaan vasten sekä pieni mutta kovaääninen walesilaisvähemmistö.

Parodiasarjan sisäpiirin hilpeää otetta vahvistaa kaikkitietävä kertojanääni, joka kuuluu tutulle näyttelijälle David Tennantille.

Pääosissa nähdään myös Jason Watkins (Simon Harwood), Monica Dolan (Tracey Pritchard), Nina Sosanya (Lucy Freeman) ja Hugh Skinner (Will Humphries).

W1A. Käsikirjoitus ja ohjaus: John Morton. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014 -15. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.