Hyppää pääsisältöön

Lähes 40 vuoden kokemus palkitaan UMK:ssa – Tällaista show’ta Eini ei ole tehnyt ennen!

Eini on riemuissaan valmiista koreografiasta ja UMK:n rennosta tunnelmasta. Lavojen konkari kilpailee luottavaisin mielin upealla kappaleellaan lauantain karsinnoissa.

– Olen esiintynyt isoilla estradeilla ja ollut erilaisissa show’issa mukana. Uutta on se, että minulle on valmis koreografia ja teemme kaiken tanssiharjoituksista lavaharjoituksiin. Olen saanut UMK:lta todella paljon, Eini iloitsee.

Osallistuminen UMK:hon ei ollut itsestään selvää. Kun Einiä pyydettiin kilpailuun, hänen täytyi hetki miettiä.

– Olen ajatellut, ettei musiikilla voi kilpailla. Euroviisut ovat tuntuneet kaukaiselta, koska olen mieltänyt, että siellä pitäisi laulaa englanniksi. Kilpailu ei ole tuntunut omalta jutulta, Eini kertoo.

Lordin voiton jälkeen kaikki muuttui. Suhde koko kilpailuun muuttui ratkaisevalla tavalla.

Olen ajatellut, ettei musiikilla voi kilpailla.― Eini

– Lordin jälkeen kilpailusta tuli positiivisempi. Kun viisukarsinnat vaihtuivat UMK:ksi, kilpailuun on tullut vielä lisää rentoutta. Tästä tuli mahtava show, Enni hehkuttaa.

eini
Eini on nauttinut treenestä tanssijoiden kanssa. "Olen aivan riemulla mukana, ja näistä nuorista tarttuu kaikkea ihanaa mukaan lisää", hän sanoo. eini Kuva: Pia Asikainen Eini

Päätös kisaan osallistumisesta syntyi lopulla helposti. Kaiken ratkaisi ylivoimaisen hieno biisi.

– Mietin asiaa tuottajien kanssa ja muistin yhtäkkiä, että minun tulevalle levylle on tulossa yksi biisi, joka voisi sopia isolle estradille. Se on tekstiltään tosi vahva ja siinä iso kertosäe, joka tarttuu helposti, Eini kuvailee.

Draamaa on niin hyvä biisi, että olen sen takana sata-nolla. Vaikka en pääsisi loppukilpailuun, laulu on niin hieno, että jaksan elää sen kanssa. Olen todella ylpeä siitä laulusta. Biisihän on jo hitti!

Draamaa on niin hyvä biisi, että olen sen takana sata-nolla. Vaikka en pääsisi loppukilpailuun, laulu on niin hieno, että jaksan elää sen kanssa. Biisihän on jo hitti!― Eini

Eini kilpailee lauantaina UMK:n ensimmäisessä karsinnassa. Vaikka lavaesiintyminen ei sinänsä konkaria jännitä, suora lähetys tuo esitykseen oman mausteensa.

Pari asiaa silti huolettaa: miten pysyä terveenä ja saada fanit äänestämään. Monien kilpailijoiden taustajoukoissa on ollut sairastumisia treeniviikolla. Pahinta, mitä nyt voisi tapahtua, on sairastua flunssaan tai kuumeeseen. Se vaikuttaisi heti ääneen. Eini tekeekin kaikkensa, ettei sairastuisi ennen h-hetkeä.

– Pesen koko ajan käsiä, kävin missä tahansa. Koko juttu on mennyt ihan ääripäähän. Minulla on käsidesit mukana, kun tankkaan autoakin, Eini nauraa.

Einiä huolettaa myös se, löytävätkö hänen faninsa äänestämään. Nuoremmalle väelle se tuntuu olevan tutumpaa.

– Monet ovat sanoneet, että ”pidän peukkuja”, mutta kun se ei auta. Pitää äänestää! Olen kyllä yrittänyt Facebookin kautta viestittää, että ’muistakaa äänestää suosikkianne’. Se on nyt tärkeää, Eini muistuttaa.

Seuraa Einiä UMK:n Facebook-livelähetyksessä keskiviikkona 3.2. klo 21.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016