Hyppää pääsisältöön

ClemSO: "Aloitin urani nigerialaisessa poikabändissä"

UMK-kilpailija
UMK-kilpailija Kuva: Mika Niva umk

Nigerialaistaustainen ClemSO tuli Suomeen alun perin opiskelemaan insinööriksi. Valmistumisen jälkeen musiikki vei kuitenkin mukanaan, ja nyt ClemSO tekee uraa sooloartistina.

– Perustin neljän kaverini kanssa bändin, kun olin yläkoulussa Nigeriassa. Sen nimi oli LOG2G1 Boys. Emme pelkästään laulaneet, vaan myös tanssimme. Bändi oli kasassa noin kolme vuotta, ClemSO kertoo taustastaan.

Bändi keikkaili lähinnä kouluun bileissä.

– Joka kerta, kun koululla oli jotkut bileet, me edustettiin siellä meidän kouluamme.

Bändi kuitenkin hajosi, kun yksi jäsenistä vaihtoi koulua, ja ClemSO joutui lopettamaan musiikin tekemisen hetkeksi omien opintojen vuoksi.

ClemSO muutti Suomeen 26-vuotiaana opiskelemaan ja alkoi tehdä musiikkia opintojensa ohella. Hän valmistui koulusta vuosi sitten. Insinöörin töitä hän ei kuitenkaan ole tehnyt, vaan haaveena on ura sooloartistina.

Tämä on minulle todella hyvä tilaisuus näyttää kykyni Suomessa.― ClemSO

– Tein Nigeriassa muun muassa hääkeikkoja. Suomeen tulemisen jälkeen olen suhtautunut musiikin tekemiseen vakavammin. UMK on auttanut minua eteenpäin. Olen todella iloinen ja kiitollinen siitä, ClemSO sanoo.

Clemso on todella tyytyväinen show’hunsa eikä pelkää launtain karsintoja. Lavalle astuu mies, joka on valmis viihdyttämään.

– Tämä on minulle todella hyvä tilaisuus näyttää kykyni Suomessa, ClemSO uskoo.

Mitä tarkoittaakaan ClemSOn kilpailukappaleen kertosäkeen sanat 'O kana, iwo ni mofe.'
O kana, you make high like 'Gbana' ja huudahdus 'yepa kileleyi'?

– 'O kana, iwo ni mofe' tarkoittaa 'sinä et koskaan huomannut, että sinä olet se, jota kaipaan'. 'Ghana' tarkoittaa ruohoa. 'Yepa kileleyi' taas tarkoittaa 'mitä tämä on’, Clemso kertoo.

Laulun sanat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016