Hyppää pääsisältöön

Faaraon Sikarit perustettiin Kallion baarissa yön pikkutunneilla – tutustu viikon Nosteessa-poimintaan

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on kaksihenkinen rap-yhtye Faaraon Sikarit.

Faaraon Sikarit

Faaraon Sikarit on tuottaja MitchPileggin ja räppäri Gibson Jonesin tuore projekti.

Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Olemme molemmat duunanneet erilaisia projekteja omilla tahoillamme jo pidemmän aikaa. Mitch pyysi Gibsonia fiittaamaan erään toisen projektin biisiin. Lopputulos oli molempien mielestä hyvinkin kovan kuuloista kamaa, joten halusimme syventää yhteistyötä. Sitä, missä bändi perustettiin, on vaikea sanoa. Todennäköisesti kyseessä on jokin Kallion baari puolen yön jälkeen.

Mistä bändin nimi tulee?

Diggaamme molemmat sarjakuvia. Tintti-hahmon maailma on samaan aikaan vakava ja hauska, mystinen ja realistinen. Vähän kuten musiikkimme.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Sikareiden parissa ehdottomasti biisin ja musavideon valmiiksi saaminen.  Aiempien projektien tiimoilta keikat ja omat klubit. Ja tietysti aina, kun omasta matskusta digataan.

MitchPileggi soitti kerran akustisen keikan mies ja kitara -hengessä pekingiläisessä baarissa. Gibson Jones on keikkaillut Barcelonassa, Hollannissa, Tavastialla ja Ilosaarirockissakin.

Jos biisinne soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Hohdon kliimaksi: syrjäisen hotellin hulluksi tekemä Jack jahtaa perhettään labyrintissa murhankiilto silmissään. Pikkuhiljaa kylmä kangistaa poloisen Jackin. All work and no play makes Jack feel f*cking cold.

Mitä keikkaa jännititte eniten?

Sikarit on niin tuore projekti, että keikkoja ei ole vielä ehtinyt olla. Niitä ei tietenkään tarvitse jännittää, jos osaa asiansa.

Millainen on tyypillinen Faaraon Sikarit -fani?

Vaimo tai tyttöystävä.

Vakavasti puhuen, olemme olleet tämän projektin myötä julkisuudessa vasta vajaat kaksi viikkoa, joten fanit koostuvat toistaiseksi lähinnä frendeistä.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olitte kun kuulitte sen ensimmäisen kerran?

Hienolta, totta kai! Olemme tehneet biisin eteen paljon työtä. Kovalevyllä taisi olla yhteensä 38 eri versiota biisistä. Nyt tämä kova työ palkitaan.

Olimme frendin kanssa Gibsonin kotona. Kun biisin ensitahdit tulivat radiosta, oli tunnelma katossa. Sen jälkeen pelasimme FIFAa Xboxilla. Gibson voitti.