Hyppää pääsisältöön

Kulttisuosion saavuttanut Sohvaperunat jatkuu toisella kaudella!

Sohvaperunat -ohjelman henkilöt Jari ja Sanna
Sohvaperunat -ohjelman henkilöt Jari ja Sanna Kuva: Yle sohvaperunat

Sohvaperunat ovat jälleen valmiina kommentoimaan ja kokemaan yhdessä kanssasi viikon televisiotarjonnan.

Sohvaperunat on kotimainen dokumentaarinen viihdeohjelma, joka kertoo suomalaisista perheistä, ystävistä ja pariskunnista ja siitä, mitä tv:stä tulee juuri nyt. Sohvaperunoiden 2. kausi alkaa Yle TV2:ssa perjantaina 12.2. klo 21. Uudella kaudella nähdään jo tutuksi tulleita suosikkihenkilöitä ja uusia mielenkiintoisia perheitä ja kaveriporukoita.

Joka ilta vähintään 2 miljoonaa suomalaista istuu katsomassa tv-ohjelmia ja keskustelemassa siitä, mitä he näkevät. Sohvaperunat-ohjelmassa nähdään näitä tv-viikon huippuhetkiä ja samalla seurataan suomalaisten perheiden välittömiä ja sensuroimattomia kommentteja, reaktioita ja tunteita, joita ohjelmat herättävät.

Sohvaperunat näyttää suomalaisen televisiokatselukokemuksen aidoimmillaan

Sarjaa kuvataan suomalaisten omiin olohuoneisiin viritetyillä kameroilla. Ohjelmassa on perheitä Etelä-Suomesta Lappiin asti, ja he tulevat erilaisista elämäntilanteista.

"Mukana on opiskelijoita, eläkeläisiä, lapsiperheitä, ystäväporukoita ja pariskuntia. Sarjan henkilöt edustavat omalla tavallaan koko Suomea ja heidän mielipiteensä ohjelmista jakautuvat kuten muidenkin katsojien", kertoo Tatu Ferchen, ohjelman vastaava tuottaja.

Sohvaperunoissa nähdään, mitä kevään 2016 ohjelmia rakastetaan ja mitä vihataan, kuka esiintyjä saa eniten reaktioita aikaiseksi ja mitkä ohjelmat koukuttavat. Katsottavia ohjelmia on mukana kaikilta kanavilta ja hyvin erilaisista genreistä. Sarjassa seurataan myös sitä, millä tavalla ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa televisiota katsellessa.

Sohvaperunat kertoo suomalaisista

Sohvaperunoissa nähdään miten eri katsojat suhtautuvat välillä samoihin asioihin täysin eri tavoilla ja miten ihmisten taustat vaikuttavat mielipiteisiin.

"Ohjelma kertoo paitsi siitä, mitä me katsomme tv:stä niin myös suomalaisista perheistä, heidän suhteistaan, iloista, suruista ja jokapäiväisestä elämästä", sanoo ohjelman tilaaja, Arttu Nurmi.

Tv-ruudussa näkyy viikon suurten viihdeohjelmien, isoimpien uutisten, urheilutapahtumien ja reality-sarjojen huippuhetkiä ja samalla perheiden elämä soljuu eteenpäin omalla radallaan.

Sohvaperunat perustuu kansainväliseen menestysformaattiin. Englannissa kuudennelle kaudelleen edennyt "Gogglebox" voitti BAFTA- ja Broadcasting Press Guild -palkinnot vuonna 2014, sekä National Television Award -palkinnon vuonna 2015. Ohjelman Yle TV2:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

Sohvaperunat, 2. tuotantokausi
Perjantaisin Yle TV2:ssa klo 21.00 alkaen 12.2.2016

Sohvaperunat Facebookissa »

Katso viime tuotantokauden jaksot Yle Areenasta »

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua