Hyppää pääsisältöön

Kynsin hampain: draamakomedia vallan huipulta

Pamela Tola ja Antti Holma esittävät pääosia draamakomediassa, jossa mies tulevaisuudesta saapuu pelastamaan Suomea poliittiselta katastrofilta. Kynsin hampain esitetään Kakkosella 20.4. alkaen perjantaisin tuplajaksoina klo 21. Sarjan kaikki kymmenen osaa julkaistaan Yle Areenassa neljäksi kuukaudeksi samana päivänä, kun se käynnistyy tv:ssä.

Viisisataa vuotta on pitkä aika. Niin pitkälle Kynsin hampain kuitenkin kurottaa, joskin vain sen verran, että sieltä lähetetään virkamies Max Anteroinen (Antti Holma) tuhon partaalla olevan maapallon avuksi.

Sarjan lähtöasetelmassa on siis peräti Terminator-henkistä kosmisuutta, mutta siihen yhtäläisyydet sitten jäävätkin, sillä tyylilaji on tosiaankin kirpeä draamakomedia.

Kynsin hampain -sarjan Pasanen (Jani Volanen), Silja (Pirjo Lonka), Max (Antti Holma), Anita (Pamela Tola), Marissa (Elsa Brotherus), Valtsu (Johannes Brotherus) ja Kari (Ville Myllyrinne).
Kynsin hampain -sarjan hahmoja ovat Pasanen (Jani Volanen), Silja (Pirjo Lonka), Max (Antti Holma), Anita (Pamela Tola), Marissa (Elsa Brotherus), Valtsu (Johannes Brotherus) ja Kari (Ville Myllyrinne). Kynsin hampain -sarjan Pasanen (Jani Volanen), Silja (Pirjo Lonka), Max (Antti Holma), Anita (Pamela Tola), Marissa (Elsa Brotherus), Valtsu (Johannes Brotherus) ja Kari (Ville Myllyrinne). Kuva: Yle/Numi Nummelin kynsin hampain,Yle TV2

Tarinan toinen päähenkilö on kokematon kansanedustaja Anita Karvonen (Pamela Tola), joka nousee yllättäen Suomen pääministeriksi.

Kulisseista käsin häntä yrittää ohjailla puoluesihteeri Silja Silenius (Pirjo Lonka). Anitan kotijoukkoihin kuuluvat puolestaan aviomies Kari (Ville Myllyrinne) sekä lapset Marissa (Elsa Brotherus) ja Valtsu (Johannes Brotherus).

Kuten kaikki tiedämme, itsensä vakavasti ottava ihminen on hitusen surullinen ja hyvin hauska.― käsikirjoittaja Miira Karhula

Ja sitten on vielä Max, arvoituksellinen ja monenlaista hämmennystä herättävä heppu lähes tähtien takaa. Miten käy eduskuntavaaleissa, joiden tulos saattaa olla kohtalokas koko ihmiskunnan osalta?

Kynsin hampain -sarjan on tuottanut Ylelle Fremantle Media/Ella Piesala ja ohjannut Rike Jokela (Nahkiaiset, Pulkkinen, Remontti, Firma, Itse valtiaat ja Jopet Show).

Lue myös: Käsikirjoittaja Miira Karhulan blogi

Yle TV2