Hyppää pääsisältöön

Tunteita herättäviä viisusuudelmia, plagiointisyyte ja tuplaedustus – muistatko nämä UMK-kohut?

Uuden Musiikin Kilpailu herättää joka vuosi tunteita ja kohuja. UMK:n live-karsinnat alkavat lauantaina 6. helmikuuta, joten pian saamme nähdä jälleen jotain spektaakkelimaista.

Krista Siegfrids ja Roope Salminen juontavat Uuden Musiikin Kilpailun. // Kuva: YLE

Uuden Musiikin Kilpailun ympärillä on riittänyt viime vuosina kohuja niin hyvässä kuin pahassakin. Saa nähdä, mitä kaikkea ehtiikään tapahtua tällä kaudella ennen kuin Suomeen on saatu uusi viisuedustaja.

Tämän vuoden kohuotsikot ovat liittyneet muun muassa Cristal Snow’n videosuudelmaan ja Rafaela Trudan Rise up -kappaleeseen, jota on väitetty plagiaatiksi Ariana Granden ja Iggy Azalean Problem-hitistä. Ennakkokohua on tänä vuonna herättänyt myös Krista Siegfridsin ja Roope Salmisen tähdittämä kuuma UMK-traileri.

RafaelaTruda on kiistänyt plagiointiväitteet vedoten siihen, että ainoastaan biisin alun saksofoni tekee kappaleista samankaltaiset.

Cristal Snow’n Love is Blind -videossa näyttelevä komea Eino Heiskanen on puolestaan huomattu kansainvälisestikin. Snow pääsi otsikoihin myös kertomalla avoimesti blogissaan, miten vaikeaa oli löytää videoon mies, jota suudella. Erästä jääkiekkoilijaa oli jopa uhattu potkuilla, jos hän suutelisi miesartistia musiikkivideossa. Näin ollen jääkiekkoilijan oli luovuttava roolista.

Mutta on sitä kohautettu aiempinakin vuosina. Krista Siegfridsin suudelma naispuolisen taustalaulajan kanssa suututti osan viisufaneista. Siitä huolimatta UMK-voittaja on kommentoinut myöhemmin YleX:lle, että viisusuudelma oli parasta, mitä hän on kokenut.

Krista Siegfrids: Euroviisu-suudelma on parasta, mitä olen kokenut

Krista Siegfrids ja Reetta Korhonen // Kuva: EBU

The Voice of Finland -voittaja Siru Airistolan kisabiisi Mustelmat livahti ennen aikojaan julkisuuteen, jonka vuoksi Airistolan diskaaminen puhututti. Laulaja sai kuitenkin tuotannon selvitysten jälkeen jatkaa kisassa.

Viime vuonna hämmästeltiin puolestaan sitä, että Kimmo Blom kisaili samaan aikaan sekä Uuden Musiikin Kilpailussa että The Voice of Finlandissa.

Lue myös:

UMK-tuottaja: Jos tietovuoto on tahallinen, kilpailija suljetaan pois

Mikä UMK-kappale nousee suoraan soittarille?

Cristal Snow ja Sandhja nousivat suosikeiksi Uuden Musiikin Kilpailun esikatselussa

Kuka heistä edustaa Suomea Euroviisuissa? Tässä ovat UMK-kilpailijat