Hyppää pääsisältöön

Assemblyjen Hearthstone- ja StarCraft-turnaukset alkavat iltapäivällä

Vesa "Welmu" Hovinen pelaa suosittua StarCraft II -peliä
Vesa "Welmu" Hovinen on StarCraft II -turnauksen voittajasuosikkeja Vesa "Welmu" Hovinen pelaa suosittua StarCraft II -peliä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu

Assembly Winter 2016 -tapahtumassa pelataan Counter-Striken lisäksi StarCraft II:sta ja Hearthstonea. Kummassakin turnauksessa kilpailee 16 pelaajaa, jotka taistelevat 3 000 eurosta.

Hearthstone-turnauksessa nähdään jälleen hyvin paljon osallistujia ulkomailta, kun turnauksessa kilpailee ainoastaan neljä suomalaista. Aleksi "Wampie" Majanderin lisäksi turnaukseen osallistuu DreamHack Winter 2015 -hopeamitalisti Juho "Ersee" Hyödynmaaa sekä karsinnoista jatkoon edenneet Finneri ja heFish96.

Ruotsista mukana on muun muassa kesällä Assemblyilla hopealle yltänyt Harald ”Powder” Gimre ja Jon ”Orange” Westberg. Viime talvella Assemblyt voittanut Teun ”Vortex” Eielts on puolustamassa mestaruuttaan.

Harald "Powder" Gimre ylsi hopealle Assembly Summer 2015 -tapahtuman Hearthstone-turnauksessa
Harald "Powder" Gimre ylsi kesällä hopealle, miten käy tällä kertaa? Harald "Powder" Gimre ylsi hopealle Assembly Summer 2015 -tapahtuman Hearthstone-turnauksessa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

StarCraft II -turnauksessa pelaa Suomen ykkösnimien lisäksi kolme ulkomaalaispelaajaa. Ruotsalainen Christoffer ”Namshar” Kolmodin on yksi voittajasuosikeista, sveitsiläisen Eloi ”elroye” Quachin ja italialaisen Riccardo ”Reynor” Romitin hakiessa vielä kansainvälisiä turnaustuloksia uralleen.

Maailmanmestari Joona "Serral" Sotala, pidemmän aikaa Suomen ykkösnimiin lukeutunut Vesa "Welmu" Hovinen ja Helsinki.gg-tapahtuman joulukuussa voittanut Wenlei "ZhuGeLiang" Dai ovat turnauksen ehdottomia voittajasuosikkeja.

Suomalaispelaajista kannattaa lisäksi seurata muun muassa paluun pelikentille tekeviä Juha-Matti "Satiini" Backströmiä ja Jonne "Protosser" Sotalaa, jotka saattavat hetken tauon jälkeen yllättää uudet tulokkaat ja vanhat konkarit.

Joona "Serral" Sotala Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa
Joona "Serral" Sotala on StarCraft-turnauksen voittajasuosikki Joona "Serral" Sotala Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa Kuva: SETT.fi starcraft

HS- ja SC2-aikataulut:

Perjantai 5.2.

  • Klo 16:00–19:00 StarCraft, Lohkot A-D
  • Klo 20:00–23:15 Hearthstone, Lohkot A-D

Lauantai 6.2.

  • Klo 12:00–15:30: StarCraft, puolivälierät ja välierät
  • Klo 15:30–17:00: StarCraft, finaali
  • Klo 17:00–22:00: Hearthstone, puolivälierät ja välierät
  • Klo 22:00-00:00: Hearthstone, finaali

Kumpaakin turnausta on mahdollista seurata suomeksi ISTV:n kautta. Hearthstone-turnauksen selostavat Ville "1mustafall" Tuomisto ja Teemu "nikneim" Oja-Lipasti. StarCraft-lähetystä isännöi Esa "Snapple" Kaisjoki, jossa puolestaan selostajina nähdään entiset ammattilaiset Samuli "elfi" Sihvonen ja Samuli "Fuzer" Romppanen.

Kommentit