Hyppää pääsisältöön

Panda-villitys on takana, nyt kinataan linja-auton ajosuunnasta: kumpaan suuntaan koulubussi liikkuu?

Vinkki: ajattele kuten lapset.

Kulkeeko bussi oikealle vai vasemmalle? // Kuva: Twitter.com / Mashable / kuvakaappaus

Vuodenvaihteessa netissä pyöri enemmän pandoja kuin koskaan. Tuolloin pandaa etsittiin muun muassa lumiukkojen, pillereiden ja Star Warsin Stromtroopereiden joukosta.

Panda-villitys on kuitenkin jo mennyttä. On aika suunnata katseet kohti uusia pähkäilyjä!

Kuin tarjottimella National Geographic -kanavan Brain Games -ohjelma toi eteemme uuden arvoituksen: kumpaan suuntaan kuvan linja-auto liikkuu?

Brain Games -ohjelmassa mainittiin verkkolehti Mashablen mukaan, että 80 prosenttia alle 10-vuotiaista lapsista pystyy vastaamaan kysymykseen välittömästi käyttämällä maalaisjärkeä. Aikuisille tehtävä on ilmeisesti haastavampi, koska aikuisten aivot käsittelevät kuvainformaatiota eri tavalla kuin lasten.

Jos et halua lukea vinkkejä kuvan tulkitsemiseen, lopeta lukeminen tähän.

Koska bussin näkyvällä kyljellä ei näy ovea, oven on oltava bussin toisella kyljellä. Koulubussissa on yleensä vain yksi ovi, joka on samassa päässä bussia kuin ohjaamo.

Helpottaako?

Toisaalta länsimaissa kuvan ja tekstin lukusuunta on vasemmalta oikealle. Kuvien kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että vasemmalla olisi menneisyys, oikealla tulevaisuus. Sen vuoksi on myös relevanttia ajatella, että bussi kulkisi oikealle. Silloin bussin oven tulisi olla bussin vastakkaisella sivulla auton oikeassa päässä. Se pitääkin paikkaansa, jos bussi on esimerkiksi Englannissa, jossa on käytössä vasemmanpuolinen liikenne.

Vastaus riippuu siis siitä, kuinka kuvaa haluaa tulkita tai jopa siitä, missä maassa asuu. Parasta on kuitenkin se, ettei väärää vastausta ole!

Lue myös:

Tutkimusten mukaan älykkäät ihmiset juovat enemmän, valvovat pidempään ja häiriintyvät äänistä – mutta kuinka totena tuloksia voi pitää?

Hämmästyttävä robotti ratkaisee Rubikin kuution sekunnissa – katso video

Tutkimus: älykkäillä ihmisillä on muita useammin vaikeuksia keskittyä työhönsä

Ärsyttävän vaikea kuva-arvoitus kiertää somessa – löydätkö pandan lumiukkojen seasta?