Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä traumapolin persoonallinen henkilökunta

Kuvassa on 8 eri roolihenkilöä sarjasta Syke.
Kuvassa on 8 eri roolihenkilöä sarjasta Syke. syke,Syke (tv-sarja),kokoelmat,Galleria,henkilöstö,sairaalasarjat,rooli,roolihenkilöt

Traumapolilla pyörii päähenkilöiden lisäksi myös lauma persoonallisia sivuhenkilöitä. Keitä he ovat?

Marjut Blom
Marjut Blom Syke (tv-sarja)

MARJUT BLOM, 52, traumapolin ylilääkäri.

Marjut on koulutukseltaan kirurgi, mutta koska hän on viime vuodet keskittynyt lähinnä papereiden pyörittämiseen, Marjutin käytännön taidot eivät ole aivan ajan tasalla. Siitä huolimatta Marjut haluaa silloin tällöin leikata. Kukaan ei voi kieltää Marjutia, koska hän on osaston pomo, mutta henkilökunnalla on kuitenkin sanaton sopimus, että potilasturvallisuuden nimissä joku katsoo aina Marjutin perään silloin kun tämä leikkaa.

Marjutilla on myös kova tarve päteä. Hänelle heikkous on epäonnistumisen merkki, joten Marjut ei mielellään näytä alaisilleen tunteitaan vaan haluaa näyttäytyä vahvana johtajana. Selän takana hänelle usein nauretaan.

Yleislääkäri (Mari Perankoski) ja ylilääkäri (Jaana Pesonen)
Yleislääkäri (Mari Perankoski) ja ylilääkäri (Jaana Pesonen) sairaalasarjat

Marjutilla on kuitenkin myös herkkä puolensa. Hänen miehensä jätti hänet nuoremman naisen takia ja Marjut hukutti surunsa heidän yhteiseen Hertta-koiraansa. Se auttoi Marjutin pahimman yli. Marjutin epäonneksi Hertta kuitenkin kuoli. Päästyään pahimman yli Marjut nuoli haavansa ja on nyt, mikäli mahdollista, entistäkin kovapintaisempi johtaja.

Marjutin epäkiitollisena tehtävänä on toteuttaa osastolla laajat säästötoimenpiteet. Ensin pitäisi karsia potilasmääriä. Marjut keksii tyylilleen tyypillisen keinon, hän vaatii alaisiltaan “hallittua tason laskua”. Marjutin mukaan potilaille ei tarvitse olla niin ystävällisiä, muuten ne tulevat aina uudestaan, erityisesti lapsiperheet. Marjut jopa vaatii, että sairaanhoitajien pitäisi hymyillä potilaille vähemmän. Marjutilla on hyvä huumorintaju ja alaiset tietävät, että kaikkea mitä Marjut sanoo, ei aina tarvitse ottaa niiin tosissaan. Tärkeintä on hyvä show.

Elina Hurskainen
Elina Hurskainen Syke (tv-sarja)

ELINA HURSKAINEN, 43, neurokirurgi

Elina on ammatilleen omistautunut neurokirurgi, joka on taidoistaan tunnettu jopa ulkomailla. Hän on tuore Euroopan kirurgien liiton puheenjohtaja, ja se ärsyttää Maxia, joka oli myös kiinnostunut paikasta. Max ei ole tottunut häviämään, varsinkaan naiselle.

Elina on lämmin ja pidetty kirurgi ja erityisen hyvä lasten kanssa. Hän ei ole kiinnostunut osaston juoruista eikä muutenkaan sosialiseeraa liiemmin osaston vakihenkilökunnan kanssa. Hän keskittyy mieluummin vaativaan työhönsä ja antaa sille kaikkensa.

Olavi Kaskela
Olavi Kaskela Syke (tv-sarja)

OLAVI KASKELA, 57, hallintojohtaja

Olavi on sairaalan hallintojohtaja. Hänellä on paljon valtaa ja naistenmiehen maine. Mitä ilmeisemmin hänellä on suhde ainakin sihteerinsä kanssa.

Olavi iski silmänsä Lenitaan ja pitkän piirityksen jälkeen hän sai mitä halusi. Hetken suhde kukoistikin, tosin ulkopuoliset eivät saneet tietää siitä. Lenitalle alkoi kuitenkin nopeasti valjeta, että heidän maailmankatsomuksensa ovat perustavalla tavalla erilaiset. Lenita jätti Olavin. Sitä Olavin miehinen itsetunto ei kestänyt. Hän otti poliisin yhteyttä ja syytti Lenitaa seksuaalisesta häirinnästä. Olavia ei jätetä – tai jos jätetään, seuraukset tulevat kalliiksi.

Jarkko eli Lauri Tilkanen
Jarkko eli Lauri Tilkanen Syke (tv-sarja)

JARKKO VENTO, 31, toimi ambulanssin sympaattisena ensihoitajana.

Jarkko Vento oli ambulanssin ensihoitaja, joka oli nähnyt ammatissaan paljon, mutta hänellä oli tallella vahva usko ihmisen hyvyyteen.

Jarkko oli kotoisin pieneltä paikkakunnalta. Hänellä oli vankat perusarvot ja läheiset välit perheeseensä, joka on melko uskonnollinen. Jarkko iski silmänsä kauniiseen Iirikseen aavistamatta, kuinka erilaisista taustoista tämä tulivat.

Jarkon vilpittömyys vetosi Iirikseen, jolla ei ollut kokemusta aidosti välittävistä miehistä. Lopulta Jarkko sai kuin saikin kovapintaisen Iiriksen luottamaan itseensä ja he seurustelivat pitkään. Suhde kuitenkin kariutui, kun Jarkolle selvisi Iiriksen menneisyys prostituution parissa. Jarkko otti lopputilin ja palasi kotikonnuilleen Riihimäelle tekemään työtä pienemmässä ensihoitoyksikössä.

Traumapolin pidetty ensihoitaja Jarkko menehtyi traagisesti työtapaturmassa jättäen kollegat ja omaiset suureen suruun.

Jarkon muistolle järjestettiin marraskuussa 2016 muistokirjoituskilpailu, jonka voittajatekstin pääset lukemaan täältä.

Lotta Kaihua,istuu penkillä sairaanhoitajan roolissa
Lotta Kaihua,istuu penkillä sairaanhoitajan roolissa Syke (tv-sarja),Lotta Kaihua

HEIDI HUTTUNEN, 30, sairaanhoitaja

Heidi on Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva sairaanhoitaja, joka pistää asiat tapahtumaan. Heidi on vielä perheetön, hän on muuttanut Helsinkiin kaksi vuotta sitten. Hän on aiemmin työskennellyt sairaalan sisätautiosastolla, mutta saa nyt siirron traumapolille korvaamaan Iiriksen jättämää vajetta.

Heidi on räväkkä ja toimelias ihminen, joka ei ujostele sanoa mielipidettään. Hän ei pokkuroi kirurgeja tai ketään muutakaan vastaan. Heidin tarmokkuus ja touhukkuus ärsyttävät välillä muita hoitajia, mutta vilpittömyytensä avulla hän saa ihmiset puolelleen.

Heidi iskee silmänsä Holopaiseen. Hänen huumorintajuaan kutkuttaa Holopaisen poikkeuksellinen ajattelutapa. Heidi nauttii siitä, ettei Holopaisen seurassa koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Noora Koponen
Noora Koponen Syke (tv-sarja)

NOORA PENTTILÄ, 30, bikini fitness -malli

Noora tuli sairaalaan Holopaisen potilaaksi, kun hänen silikonirintansa oli tulehtunut. Noora harrastaa vakavissaan bikini fitnessiä ja toivoi, ettei hänen rintaansa tarvitsisi leikata. Toisin kävi, ja Noora joutui viettämään useamman päivän sairaalassa. Noiden päivien aikana Nooran ja Holopaisen suhde syveni ja he huomasivat samankaltaisuutensa.

Nyt Noora ja Holopainen ovat muuttaneet yhteen. Heitä yhdistää erikoisen luonteen lisäksi myös omituinen huumorintaju. Kummatkin esimerkiksi rakastavat sanoilla saivartelua. Kun joku erehtyy kutsumaan heitä kyyhkyläisiksi, sekä Noora että Holopainen purskahtavat nauruun. Miten typerää. Sellaista lajia, kuin kyyhkyläinen ei esiinny luonnossa. Voisi ehkä puhua joutsenista jos parisuhteeseen viitataan. Vai pitäisikö sanoa joutseloinen? Ja niin he kävelevät nauraen pois, keskustelukumppaninsa nolaten.

Olga Godova
Olga Godova Syke (tv-sarja)

OLGA GODOVA, 35, yleislääkäri

Olga on osaston venäläisvahvistus, Pietarista kotoisin. Hän toimii Traumapolin yleislääkärinä.

Olgalla on paljon töitä ja hän tekee pitkää päivää maksaakseen asumisensa Suomessa. Max ja Olga deittailevat silloin tällöin, mutta suhde ei taida olla kummankaan osalta vakava. Olgalla on venäläisnaisten
tapaan vahva omanarvontunto, eikä hän suostu kenenkään pompoteltavaksi, ei miehen eikä naisen.

Uffe
Uffe Syke (tv-sarja)

UFUK “UFFE”  UZUNCARSILI, 28, instrumenttihoitaja

Uffe kuuluu osaston vakiokalustukseen. Hän on instumenttihoitaja kuten Johannakin.

Uffe on iloinen kaveri, joka piristää usein muita jutuillaan. Uffella ei ole huonoja päiviä, mutta huonoja vitsejä kylläkin.

Jaajo Linnonmaa poseeraa Syke-sarjan kuvassa
Jaajo Linnonmaa poseeraa Syke-sarjan kuvassa Syke (tv-sarja),Jaajo Linnonmaa

JP, 36, ensihoitaja

JP ensihoitaja, joka on sairaalassa kuuluisa sanavalmiudestaan ja ronskista huumoristaan. Hän oli Jarkon pari, kunnes Jarkolle sattui kuolemaan johtanut onnettomuus.

Vapaa-ajallaan JP ei sylje lasiin. Hän on sinkku, joka etsii loppumattomalla innolla itselleen seuraa baareista. Naisiin ei kuitenkaan tunnu vetoavan miehen päällekäyvä tyyli, ja useimmiten hän huomaakin jääneensä valomerkin jälkeen yksin. Se ei kuitenkaan lannista JP:tä, vaan hänelle jokainen nainen on aina uusi potentiaalinen mahdollisuus.

Läheisimmät työkaveritkaan eivät oikein tiedä, mitä läpänheiton alle kätkeytyy. Olisiko siellä kuitenkin herkkä mies, joka peittää pehmeän puolensa kukkoilulla?

Toni Alanko
Toni Alanko Syke (tv-sarja)

TONI ALANKO, 34, työterveyslääkäri

Toni on Johannan aviomies. Heillä on yhteinen lapsi Ada. Heidän ensimmäisen avioliittonsa ajan Toni toimi Suomessa työterveyslääkärinä. Mutta kun Johannassa heräsi halu opiskella lääkäriksi, Tonin oli vaikea sulattaa vaimonsa kunnianhimoa. Tonilla on melko perinteinen perhekäsitys. Kriisi kärjistyi ja Toni muutti Sveitsiin, sillä hän sai sikäläiseltä lääkefirmalta rahakkaan työtarjouksen. Johanna ei halunnut lähteä mukaan ja he päätyivät eroon.

Ei kestänyt kuitenkaan kauan, kun Johanna ja Toni alkoivat lähentyä uudelleen ja palasivat yhteen. Heitä yhdistää moni asia. Kumpikin mm. pitää korkeasta elintasosta. Toni ei ole yhtä kunnianhimoinen uransa suhteen kuin Johanna. Tonille riittää, että rahaa on ja perhe pysyy yhdessä.

Sanna Nortamo / mari Perankoski
Sanna Nortamo / mari Perankoski Syke (tv-sarja)

SALLA NORTAMO, 42, yleislääkäri

Salla on Ilmarin ex-vaimo. Perhe asui Englannissa. Ero oli riitaisa ja Ilmari päätti muuttaa takaisin Suomeen. Muutaman vuoden kuluttua myös Salla päätti tulla perässä, jotta lasten ei tarvitsisi reissata kahden maan välillä. Salla otti traumapolilta vastaan yleislääkärin pestin. Ilmarin ja Sallan välit lämpenivät eron jälkeen hetkeksi, mutta työskenneltyään aikansa samalla osastolla Ilmari muisti jälleen, miksi halusi erota tästä. Salla on vaikea ihminen, jonka todellisista tarkoitusperistä on vaikea olla varma. Myöskään Marleena ja Salla eivät tule järin hyvin toimeen keskenään.

Salla teki traumapolilla sen verran vakavan hoitovirheen, että katsoi parhaaksi vaihtaa osastoa, vaikka virheestä ei ollutkaan välittömiä seurauksia. Tilanteen seurauksena Salla joutui kuitenkin toimittamaan tutkintotodistuksensa tarkistettavaksi ja niistä löytyi epäselvyyksiä. Lopulta kävi ilmi, että Sallan todistukset olivat väärennettyjä, eikä hänellä ollut lääkärin virallista pätevyyttä. Salla sai valelääkäri-syytteen ja on nyt poliisin hoteissa.

Kommentit