Hyppää pääsisältöön

Prisma: Ihmisen universumi

Prisma-dokjumentti kysyy, miten universumi on vaikuttanut ihmisen kehitykseen.
Professori Brian Cox tutkii, miten maailmankaikkeus on vaikuttanut ihmisen kehitykseen. Prisma-dokjumentti kysyy, miten universumi on vaikuttanut ihmisen kehitykseen. Kuva: © BBC 2014 yle tv1

TV1 keskiviikkoisin 10.2. - 9.3.2016 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaisin klo 14.00 ja tiistaisin klo 23.10
Yle Areenassa 7 päivää

Miten ihminen on kehittynyt luolaihmisestä avaruuden valloittajaksi? Professori Brian Cox selvittää BBC:n viisiosaisessa dokumenttisarjassa sitä, minkälainen rooli maailmankaikkeudella on ollut ihmisen kehittymiseen.

10.2. Luolamiehestä avaruusmieheksi

Professori Brian Cox kertoo, millainen rooli avaruudella oli ihmiskunnan sivilisaation ja aivojemme kehityksessä aina pisteeseen, jossa lähdimme avaruuteen.

17.2. Miksi olemme täällä?

Brian Cox kuvaa, miten luonnon ja ihmiselämän monimutkaisuus on yksinkertaisesti seurausta universumiamme hallitsevien fysiikan lakien ohjaamasta sattumasta.

24.2. Olemmeko yksin?

Brian Cox tutkii aineosia, joita tarvitaan älyllisen sivilisaation kehittymiseen maailmankaikkeudessa. Punnittuaan näitä seikkoja hän päätyy omaan provokatiiviseen vastaukseensa.

2.3. Paikka ajassa ja avaruudessa

Professori Cox syventyy alkuperäämme, paikkaamme ja kohtaloomme universumissa. Uteliaisuus on saanut meidät kyseenalaistamaan paikkamme universumin keskuksessa.

9.3. Mikä on tulevaisuutemme?

Professori Cox matkustaa Espanjaan, arktiselle alueelle ja Floridaan etsimään vastausta kysymykseen, minkälainen tulevaisuus on apinalla, joka lähti avaruuteen.

Human Universe. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014.

Kommentit