Hyppää pääsisältöön

Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö

Muun muassa levyistä Fuck Vivaldi ja Stökiss tunnettu Eevil Stöö on arvostettu räppäri, joka ei paistattele parrasvaloissa. Hän tekee asiat omalla tavallaan ja omilla ehdoillaan. Jos artistia ei kiinnosta haastattelut, niin hän ei anna niitä.

Eevil Stöö // Kuva: Elina Leino/YleX

1. Eevil Stöö on tehnyt musiikkia jo pitkään. Hänaloitti uransa Siniset Punaiset Miehet -nimisessä rap-duossa Harri Olinin kanssa nimellä Veli Stöö. Bändi teki huumoripainotteista hip hopia vuoteen 2000 asti, jonka jälkeen artistit keskittyivät omiin projekteihinsa. Myöhemmin tiet kuitenkin risteytyivät jälleen eri kokoonpanoissa.

2. Lukuisia levytyksiä ja keikkoja myöhemmin mystinen rap-hahmo on päätynyt vierailemaan muun muassa tulokasartisti Evelinan Rakkaudesta lajiin -biisillä.

3. Marginaalistatuksestaan huolimatta Eevil Stöö on noteerattu merkittävissä gaaloissa ja tapahtumissa. Hän on ollut muun muassa Emma-ehdokkaana vuonna 2013. Artisti on saavuttanut urallaan kaksi Suomen virallisen albumilistan ykkössijaa. Stöö on noteerattu myös Nordic Music Prize -ehdokaslistalla vuonna 2012. Nordic Music Prize on vuoden parhaalle pohjoismaiselle albumille myönnettävä palkinto, jonka suuruus on 20 000 euroa.

4. Eevil Stöö voitti YleX:n Suomen paras räppäri -äänestyksen vuonna 2014. Menestyksestä huolimatta omintakeinen artisti ei suostunut antamaan ainuttakaan kommenttia.

5. Eevil Stöö tunnetaan hiihtopipon ja äänenmuuntimen käyttämisestä osana mystisiä esiintymistään.

Eevil Stöö, Koksukoo, Tuuttimörkö, DJ Kridlokk Provinssissa 2013

6. Stöön somekäytös on imagoon sopivasti tummanpuhuvaa ja mystistä. Räppärin Instagramista on turha etsiä emojein koristeltuja selfieitä.

Skip Instagram post

7. YleX:n Viikon albumina soi tällä viikolla Eevil Stöön Iso Vauva Jeesus. Levy on Stöön fanien keskuudessa varsin odotettu, sillä siitä on tullut jo ennakkomyyntinsä perusteella levy-yhtiö Monspin myydyin albumi viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Lue myös:

Suomen paras räppäri ei suostu kommentoimaan voittoaan – fanit äänekkäitä 

Yllätysnimi voitti Suomen paras räppäri -äänestyksen – katso koko lista

Suomen salamyhkäisin räppäri Eevil Stöö avaa tuntojaan yksinäisyydestä – kuuntele Viikon albumia tästä