Hyppää pääsisältöön

Suomen salamyhkäisin räppäri Eevil Stöö avaa tuntojaan yksinäisyydestä – kuuntele Viikon albumia tästä

YleX:n viikon albumina soi kovaa ennakko-hypeä saanut Eevil Stöön Iso Vauva Jeesus.

Eevil Stöö // Kuva: Mikko Kempas

Iso Vauva Jeesus on Eevil Stöön tuore albumi, joka huokuu räppärille ominaista synkkää ja uhkaavaa tunnelmaa. Albumi on Stöön fanien keskuudessa varsin odotettu, sillä siitä on tullut jo ennakkomyyntinsä perusteella levy-yhtiö Monspin myydyin albumi viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Albumilla liikutaan edelleen Eevil Stöön luomissa, mafioiden kyllästämissä fantasiamaailmoissa, mutta kuulija pääsee nyt aikaisempaa lähemmäs artistia. Stöö kertoo tarinoitaan naamionsa takaa, mutta tällä kertaa ne perustuvat entistä enemmän hänen omiin kokemuksiinsa. Iso Vauva Jeesus -albumin tuotannossa mukana on myös uusi nimi, tuottaja Nuori Derrick.

Albumin kappaleiden sanoituksissa tuodaan esiin yksinäisyyttä, ajan vallitseviin käsityksiin turhautumista sekä menestyspaineista vouhottamiseen liittyvää tuskaa. Iso Vauva Jeesus on albumi, joka on entistä synkempi ja sitä kautta myös syvempi kokonaisuus. Eevli Stöö on räppäri, jonka mukaan on ihan ok olla joskus epävarma ja allapäin.

Iso Vauva Jeesus -albumia voi kuunnella tämän viikon ajan Yle Areenasta:

"Se on tiivistelmä siitä, mitä tässä koko levyssä on ja mistä mä kerron."

"Eevil Stöön halaus on sellanen karhuhali. Iso ja karvanen."

"Mä oikeestaan koitin purkaa tohon kaiken sen mitä on tapahtunu sen jälkeen ku edellinen levy meni listaykköseksi, miten mun elämä on muuttunu ja kuinka paljon mua harmittaa määrätyt asiat."

''Toka säkeistö syntyi jossain 15 minuutissa ja se on parempi kuin eka säkeistö. Ilmeisesti mun pitäis kirjottaa kaikki paljon nopeemmin.''

"Must tuntuu usein siltä et mä oon Eazy-E. Tai sit mä oon Peter Pan."

"Toi oli sellanen biisi mistä mä en kelannu yhtään mitään. Nyt siit on näköjään tullu biisi, mistä jengi diggaa melkein eniten tällä levyllä. Se on omituista."

"Mä aattelin et kukaa ei oo aikaisemmin tehny sellasta kertosäettä, jossa ensin hehkutetaan jotain ja sit mä kumoan sen. Mä luulen et mä pääsen tolla Guinnesin ennätystenkirjaan."

"Jos mä esimerkiks saan kultalevyn, mä aion sulattaa sen kultaharkoksi ja myydä sen. Sit mä rupeen osteleen kaikkee kampetta. Radio-ohjattava helikopteri, se on saatava."

"Mun mielestä internet on esimerkiksi paljon huonompi kasvattaja lapsille ku Eevil Stöö."

"Mä oon ollu aina kova vapaapainifani. Mulla oli pitkä tauko et mä en seurannu enää vapaapainia ja sit mä menin internettiin ja sit rupesin tsekkaileen et tosi moni mun lapsuusajan sankari on kuollu. Rupesin pillittää skidisti ja sit mä kelasin et mä haluun kirjottaa biisin mikä on kunnianosoitus niille."

"Se nimi kertoo kaiken. Sä et tuu ikinä nappaa Stöötä lipsumasta, jos sä tiedät mitä lipsuminen tarkottaa."

"Sen biisin aikana muutama kyynel poskea pitkin vierähti, pakko myöntää."

Lue myös:

Flow julkaisi kotimaisia kiinnityksiä: mukana YleX Läpimurto -artisteja Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö

Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö