Hyppää pääsisältöön

Tässä on YleX Jatkojen uusi juontaja – "Tulin tänne näpäyttämään juontopariani"

Jani Kareinen ja Saara Sarvas muodostavat YleX Jatkojen nykyisen juontajaparin.

Jani Kareinen on YleX:n uusi juontaja. // Kuva: YleX / Elina Leino

22-vuotias Jani Kareinen on varustettu kovalla itseluottamuksella. Muuten hän ei olisi sitä mieltä, että radiotyö on helppoa ja yksinkertaista.

- Ei tarvitse olla säätämässä miljoonaa valoa, kameraa ja nappulaa. Yksinkertaiselle miehelle on helpompaa, että voi vain istua ja puhua, Kareinen sanoo.

Kareinen on aiemmin työskennellyt eri tehtävissä eri radiokanavilla. Lisäksi hän on toiminut Jouluradion musiikkipäällikkönä. Tänään 8. helmikuuta Kareinen aloittaa YleX Jatkojen juontajana. Kareinen juontaa ohjelmaa yhdessä Saara Sarvaksen kanssa.

Ed Sheeranin ja ylipäätään Brittien saarelta tulevan musiikin faniksi lukeutuva Kareinen on asettanut itselleen yksinkertaisen tavoitteen. Lyhyesti sanottuna: Kareinen haluaa päästä pätemään juontoparilleen Saaralle. Päteminen tapahtuu sellaisella aihealueella, joka on Saaralle läheinen.

- Aion tutkia tarkkaan jonkin alagenren jostain pelistä tai kirjasarjasta. Menen tosi syvälle ja opettelen sellaisen asian, jota kukaan ei voi muistaa, Kareinen sanoo ja jatkaa:

- Tulin tänne näpäyttämään juontopariani.

Voi hyvin olla, että näpäytyksiä tulee puolin ja toisin. Kareisella on nimittäin erikoinen kohde, jota hän sanoo vihaavansa: muumit.

Siis muumit. Mitä ihmettä?

- Ne kaikki ovat niin hölmöjä ja tyhmiä. Lapsena katsoin niitä vain pakotettuna. Mutta toisaalta – kun olen ulkomailla, niin kerron kaikille ylpeänä, että muumit ovat Suomesta.