Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Viewin musiikista huokuva melankolia vangitsee kuulijan

YleX Läpimurto -raadin mukaan näin tyylikästä räppiä ei ole aikaisemmin Suomessa kuultu.

View valittiin YleX:n Läpimurtolistauksen sijalle 4.

Kuka on View?

View on englanniksi räppäävä artisti, jonka kansainväinen ja samettinen soundi on saanut lyhyessä ajassa paljon huomiota. Räppärin esikoissinkku Avalon julkaistiin viime vuoden alussa ja se pääsi Uuden musiikin iltavuoron soittoon pian ilmestymisensä jälkeen. Kappale soi myös Venla Kokkosen tehobiisinä. Anne Lainto nappasi vuorostaan tehosoittoonsa View'n toisen Spill -sinkun, jossa vierailee myös kotimainen rap-artisti Noah Kin. Myös LCMDF:n kanssa toteutettu kolmas sinkkujulkaisu Lace singahti julkaisunsa jälkeen suoraan YleX:n soittolistalle. Viime vuoden lopulla räppäri julkaisi ensimmäisen EP:nsä.

Raadin perustelut:

View ja hänen tuottaja Joonas Laaksoharju ovat tuoneet suomalaiseen rap-musiikkiin tuoreen ja ennenkuulumattoman soundin, jonka melankolisuudessa on jotakin erityisen puhuttelevaa. View'n kappaleissa yhdistyy samanaikaisesti skandinaavinen minimalismi ja synkkyys sekä kansainvälinen tuotanto. Läpimurtoraadin mukaan näin tyylikästä räppiä ei olla aiemmin Suomessa kuultu. Varmaa on, että View tulee saamaan paljon huomiota myös kansainvälisissä musiikkipiireissä.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin valinta kotimaisista artisteista, joiden uskotaan tekevän läpimurron vuonna 2016. Raadin kokoamalle listalle pääsevät mukaan sekä kotimaassa että ulkomailla menestystä niittäneet tulokkaat, jotka eivät vielä ole julkaisseet ensimmäistä albumiaan. Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan 8. helmikuuta alkaen YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top5-tulokkaat. Musiikkitiimin valitsema voittaja sekä yleisön suosikki julkaistaan keskiviikkona 10. helmikuuta.

YleX Läpimurto -raatiin kuuluvat:

Peppi Puljujärvi (musiikkipäällikkö, YleX)
Venla Kokkonen (toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Anne Lainto (toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Vera Zotow (tuottaja, Uuden musiikin ohjelmat)
Mikko Pekkinen (musiikkikoordinaattori, YleX)

Lue myös:

Nouseva räppäri View on yhtä pikkutarkka kuin Cheek: Välillä se jopa vähän pelottaa

Räppäri View pohtii maailmanvalloitusta – myös suomalaiset levy-yhtiöt lähestyneet

Kymmenen vuotta sitten View nolattiin luokan edessä – nyt hän Suomen kuumin rap-lupaus